Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
Çumra'lı Milli Sporcu ABD'ye Transfer Oldu
Kategori : ÇUMRA
21 Ekim 2021 15:27
 
Çumra'lı Milli Sporcu ABD'ye Transfer Oldu

Çumra ilçesinde doğan ve çocukluk yıllarında bir bisikletinin olmasını hayal eden, yokluk içerisinde, ekmek dahi alacak paramız yoktu, geçen bir hayat hikayesiyle dolu olan 28 yaşındaki Ahmet Örken, milli sporcu ünvanından sonra ABD'ye transfer oldu.

Çumra'dan ABD'ye, Çatahüyük Belediye Spor'un bisiklet takımında spora başlayan Ahmet Örken, 2022 yılında ABD'de yapılacak olan Wildlife Generation Pro Cycling takımı için yarışacak. Bisiklet kullanmayı çok sevdiğini söyleyen Örken, "Çocukluk yıllarımda en büyük hayalim bir bisikletimin olmasıydı. 10 yaşında bisikleti olduktan sonra her gün kullanmaya başladım. Fiziğimin düzgün oluşundan dolayı 2007 yılında ağabeyinin arkadaşı Çumra stadyumuna götürerek ilk kez bisiklet sporuyla tanışıyor. Orada antramanlara başlayaan Örken, ilk defa yarış bisikletini orada gördüğünü belirterek çok heycanlandığını belirtti."

Anne ve babasının ayrı olduklarını, kendisinin annesinin yanında kaldığını belirterek çok maddi sıkıntılar çektiklerini aktaran Örken, Çumra belediye spordan Torku şeker'e transfer olduğunu orada başarılar elde ettiğini, daha sonra Sakarya spora transfer olduğunu, daha sonra Melezya Sapura takımına trasfer oldum şimdide Wildlife Generation Pro Cycling 2022 yılı için 1 yıllık sözleşmemizi yapacağız diye söyledi.

 

 

Okunma : 836
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın