Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Çumra'ya dev yatırım: 12 bin kişi iş sahibi olacak
Kategori : ÇUMRA
06 Eylül 2022 17:05
 
Çumra'ya dev yatırım: 12 bin kişi iş sahibi olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız Çumra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda Çumra OSB’nin önemi ve geleceği anlatıldı. 

Programda konuşan Ziya Altunyaldız, Çumra Organize’nin 13 milyar TL’lik yatırım aldığını, 12 bin kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı. 

TÜRKİYE’Yİ VE KONYA’YI KALKINDIRMAK İÇİN

Şu an Çumra OSB’nin yarısından fazla alanında üretim yapıldığını belirten Altunyaldız, “İnsanlığın 9 bin yıl önceye dayanan yerleşimine ev sahipliği yapan, Çatalhöyük ile beraber Anadolu’daki yaşamın sıfır noktası olarak kabul edebileceğimiz Çumra’mızda kaliteyi ve başarıyı daha çok ön plana çıkartacağız. Güçlü büyümemizin altında yatan temel unsurlar hiç şüphesiz yatırım, ihracat, istihdam ve üretimdir.  Bu anlamda Çumra OSB büyük önem taşıyor. Çumra Organize Sanayi Bölgesi mevcut alanın 8 buçuk katı kadar büyük bir genişleme alanına sahip. Türkiye’yi ve Konya’yı kalkındırmak amaçlı bir yol haritası çizdik. Bu alanı en verimli şekilde kullanarak projemizi yapacağız. Genişleleme hayata geçtğinde 6 milyon metrekarelik sanayi parselinde üretim yapar konumuna gelecek. Bu sayede Konya’mız büyümeye üretmeye hep devam edecek ve istihdam oluşturacak” dedi.

 

Okunma : 1763
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın