Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
DEPREM SONRASINDA GÖRÜNENLER!
Kategori : ÇUMRA
22 Şubat 2023 12:24
 
DEPREM SONRASINDA GÖRÜNENLER!

Pazar günü Himmet Tömtöm’ün alışagelmiş hafta sonu gezilerimize Ahmet Çelik, Ahmet Yıldız ve İbrahim Çiçek ile Alibeyhüğü üzerinden önce Dinek’te Hasan Uysal Başkanı ziyaret ettik. Sonrasında Cicek Köyümüzde İbrahim Çiçek’in ağabeyi Hacı Mustafa Ağabeyi ziyaret ettik.
Sarıoğlan’da öğle namazını eda ettikten sonra Güneysınır İlçemizde Gölbaşı Çınaraltında Güneysınırlı hemşerimizle ve geçmiş yıllarda MHP Güneysınır Belediye Başkan adayı olmuş olan ve deprem bölgesinden yeni dönmüş olan Güneysınırlı Mehmet Tavukçu Hocam ile sohbet ettik.
Elbette konu on ilimizi 14 milyon insanımızı mağdur eden asrın felaketi deprem üzerine idi.
*
Yaklaşık kırk yıldır siyaseti takip ederim. Aynı zamanda da siyasetin içinde de oldum. MHP’nin İlçe Başkanlığı, il delege, kurultay delegesi her türlü kademelerde de görev aldım. Hem rahmetli Başbuğum Alparslan Türkeş’in hem de Dr. Devlet Bahçeli’nin İlçe Başkanığını yaptım.
Şimdi Cenabı Allah’a şükrediyorum böylesi ortamda sol ve iyi falan filan partilerin içinde bulunmamışım.
Asrın Felaketi olarak adlandıran 10 İlimizi kapsayan ve 14 milyon insanımızı etkileyen Kahramanmara, Gaziantep ve Adana gibi gelişmiş sanayi şehirlerimiz, Hatay gibi liman şehrimiz ve Diyarbakır, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman illerimizde 40 bini aşkın insanımızı şehit verdik.
Yahu nedir bilmem falan TV Baraj patladı diye haber yapıyor. Olmadı yanardağ çatladı, havada şu var bu gibi şehir efsaneleri ile hem depremzederi hem de orada arama kurtarma yapanlara bir daha yapıyorlar. Ne oldu aslı var mı? Yokmuş özür diliyorlar. Bu işin özürü mü olur?
Asılsız haberin arkasına mal bulmuş mağribi düşen muhalefet!
*
Yukarda da ifade ettğim üzere asrın felaketini yaşıyoruz. 400 km eninde 500 km uzununda alanı kapsayan deprem alanı var.
Öncelik enkaz ve enkazdan çıkan şehitlerimizi defnedlir. Yaralılarımızı yarasına derman olunur. Barınma ve diğer ihtiyaçları görülür.
Sonrasında siyaset mi yapacaksınız, takla mı atacaksınız, ağababalarınızın emirlerini mi yapacaksınız o zaman yapın!
Muhakkak bu kadar geniş alanda eksiklikler olacaktır. Şimdi eksik arama zamanı değil yaraları sarma zamanıdır.
Evet, bu kadar yıkımın olması tedbirsizlik olarak görebiliriz. Aynı yerlerde TOKİ evlerinin hiç yıkılmaması göz önünde ibret gibi duruyor olması ona tedbir alınması geretiğini işaret ediyor. Demek ki, depreme dayanıklı binalar yapmak durumundayız.
Arama kurtarma çalışmaları cansiperane yapıldığı ve bütün Türkiye seferber olduğu sırada ;
Devlet yok, Hükümet yok, çadır yok, Asker yok, AFAT yetersiz, Kızılay şöyle diyerek hangi soruna derde çare oldunuz?
Tedbirsiz olma ve bu kadar yıkım kaderimiz olmamalıdır.
Tamam da böylesi zamanda bozgunculuk yapmak kaderimiz midir?
Necip Türk Milletinin birliğine, birlikteliğine beraberliğine dayanışma ve bütün moral değerlerine çatal dillerle saldırmak neyin nesidir?
- -- İki gündür deprem bölgesindeyim bir tane çadır görmedim. Derken deprem bölgesinde AFAT ve Kızılay çadırlarlarını ziyaret görüntüleri kendilerini yalanlıyor.
Şehitlerimizin, yaralılarımızın o kadar mağdur Türk İnsanının hatırına olsun, böylesi zor günlerimizde yalana iftiraya bi ara vermez miydiniz? Size izan insaf diliyorum!
Demek ki, karekterleri böylesi zor sıkıntlı zamanlarda ortaya çıkıyor. Deprem bölgesini iki tur atıp küllük müftüsü gibi fetva verenler hemen sonrasında particilik yapamaya seçim derdine düşmelerine ne demeli?
“TÜRKGÜN Gazetesi manşet olarak; Felaketleri istismar ederek siyasi rant devşirmeye çalışanlar, seçim derdinde….” Diyor çok acı!
Olumlu olan görüntü ise yardım kampanyası yapılıyor. Bütün Türkiye elinde avucunda olanı vererek 120 Milyar Türk lirasına varan yardımda bulunuyor.
85 Milyon Türk insanı gücü yettiğince deprem mağdurlarına yardım için koşarken birlik beraberlik içinde sizler isteseniz de istemesiniz de bu yaralar muhakkak sarılacaktır.
Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun.
Ahmet Yıldız 21 Şubat 2023 Çumra

Okunma : 260
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri