Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
Dolandırıcılara 25 bin TL kaptırdı
Konya'da dolandırıcıların ağına düşenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Kategori : ÇUMRA
02 Mart 2016 14:52
 
Dolandırıcılara 25 bin TL kaptırdı
Konya'da dolandırıcıların ağına düşenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Konya'da dolandırıcıların ağına düşenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Çeşitli yöntemlerle halkı dolandıran art niyetli şahıslar, her gün yüzlerce kişiyi tuzağa düşürmeyi başarıyor. Dolandırıcıların son kurbanı ise Korkmaz ailesi oldu

Telefon dolandırıcıları insanları mağdur etmeye devam ediyor. Prof. Dr. Canan Karatay’dan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’a kadar Türkiye’de binlerce kişi dolandırıcıların ağına düştü. Konya'da dolandırıcılara para kaptıranların sayısı her geçen gün artıyor. Bazı vatandaşlar ise içine düştükleri "şüphe" sayesinde son anda dolandırıcıların pençesinden kurtulmayı başardı. Medyada konuyla ilgili çok sayıda haber yayınlanmasına, şehrin farklı noktalarına afişler asılmasına, telefonlara uyarı mesajları gönderilmesine rağmen yine birçok kişi dolandırılıyor. En çok 40 yaş üstündeki kişiler dolandırılıyor. Erkekler daha çok tuzağa düşüyor. Seçtikleri kişileri telefonla arayan art niyetli şahıslar, önce vatandaşa çeşitli bahaneler sunuyor. Kişileri ikna ettikten sonra verdikleri banka hesabına para yatırmalarını istiyor. Havale yöntemi yaygın olarak kullanıyor. 

EŞİ VE KAYNANASIYLA KORKUTTULAR

Dolandırıcıların Konya'daki son kurbanı ise Şeker Mahallesi'nde oturan Korkmaz ailesi oldu. Aile, dolandırıcılara 25 bin lirasını kaptırdı. Aileden edinilen bilgiye göre, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı, evde yalnız olan Fadime Korkmaz ile konuşuyor. Dolandırıcılar Korkmaz'ı, 'kaynananın kimliği elimizde. Kocan yanımızda' gibi ifadelerle psikolojik baskı altına alıyor. Onun anne ve babasının ismini söylüyor. Bir dizi çeşitli bahane daha öne sürerek onu ikna ediyorlar. Paniğe kapılan Fadime Korkmaz hemen evdeki parayı ve altınları alarak dışarıya çıkıyor. 25 bin lira değerindeki altın ve paraları evin 1 kilometre uzağında ticari bir takside bekleyen dolandırıcılara teslim ediyor. Parayı alan dolandırıcılar kayıplara karışıyor.

DOLANDIRICILARI ADANA'YA BIRAKTI

Fadime Korkmaz yakın çevresine olanları anlatınca dolandırıldığını anladı. Olaydan hemen sonra polise haber veriliyor. Polis ticari taksinin şoförüne ulaşıyor. Şoför, ifadesinde dolandırıcıları Adana'ya bıraktığını söyledi. Şoförünün çelişkili ifadelerinden şüphelenen aile, şoför hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Polisin kapsamlı soruşturması ise devam ediyor.

KENDİ ELİMİZLE PARAYI VERDİK

Olay hakkında konuşan Ertan Korkmaz, "Dolandırıcıların tuzağına biz de düştük. Art niyetli şahıslara 25 bin liramızı kendi elimizle verdik. Dolandırılan ilk aile biz değiliz. Binlerce kişi bu tuzağa düşüyor. Bizim paramız gitti, başkalarının parası gitmesin. Herkes dikkatli olsun. Dolandırıcılar alanında uzmanlaşmış. İnsanların zayıf yönlerinden faydalanıyorlar" açıklamasında bulundu.

EMNİYET VATANDAŞI UYARIYOR

Emniyet vatandaşa, "Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 Polis İmdat hattını arayın ya da en yakın emniyet birimine müracaat edin" uyarısında bulundu.


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1072
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri