Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Dört Yanlış Bir Doğruyu götürüyor
Kategori : ÇUMRA
18 Nisan 2023 12:37
 
Dört Yanlış Bir Doğruyu götürüyor

Ya çok yanlış bizi nere götürür?..
Liseden sonra Üniversite sınavlarında sorulara verdiğimiz doğru veya yanlış yanıtların değerlendirilmesinde dört yanlış bir doğruyu götürüyordu.
Yani yanıtladığımız sorulardan yanlış ve doğrular toplanarak aldığımız puan ortaya çıkıyordu. Örnek olarak 70 soru yanıtından 42 doğru 28 yanlış yanıtımız olmuştu. 28 yanlış 7 doğru yanıtı götürüyor, 42 doğru yanıttan 7 sini götürünce 35 soru kalmış oluyordu. 35 soru puanlama değeri oluyordu.
Şimdi nereden çıktı sınav değerlendirmeleri diyeceksiniz değil mi?
Önümüzde 14 Mayıs 2023 Seçimleri var. Bu seçime giren partiler daha doğrusu ittifaklar oluştu. Cumhur ittifakı öte yanda ise Millet İttifakı oluştu.
Cumhur İttifakı AKP, MHP, BBP, DSP, YRP, oluşuyor.
Millet İttifak ise başta CHP ve İP olmak üzere SP, DP, Deva P, GP Altılı Masa sonrasında İP Genel Başkanı Meral Akşener’in kısa zaman için ayrılırken ifade ettiği üzere Altılı Masa artık Kumar Masası, Noter Masası nitelendirmişti. Ne hikmetse bütün dediklerini yutarak unutarak geri dönmüştü. Masaya PKK’nın siyasette temsilcisi olan HDP ilave olmuş ve adını değiştirerek Yeşil Sol Parti kurarak yola devam etmektedirler.
Gelelim dört yanlış bir doğruyu götürme durumuna dün MHP içinden ayrılarak İP’i kuranlar kendilerini arşı alaya çıkarıyorlardı. Hatta avurtları doldura doldura Milliyetçi olduklarını ifade ediyorlar. Şimdi ise öyle hareket ediyorlar kendileri kendilerini yalanlıyorlar.
İstanbul’da Milletvekili adayı yaptıkları Seyithan İzsiz Fırat Çakıroğlu’nu katili PKK’lı Nurullah Semo’ya burs veriyor dahası düğününde halay çekiyor. Verdiği bursu inkâr etmiyor. Burs vermeye devam edeceğini ifade ediyor. İP Genel Başkanı böylesi konuşma yapan adayını alkışlıyor.
Yanlışlar çoğalıyor, dolayısıyla puanlama yapınca üst üste yapılan yanlışlar sözde doğru özde yanlışlarla içinde elde avuçta doğru bırakmıyor.
Dört YANLIŞ Bir DOĞRUYU götürüyor, Ya çok yanlış bizi nere götürür?. Sorusunu sorduruyor insana değil mi?
**
İşin başka boyutu genelde çokbilmişlerin dününde ufak hesaplar yapıp fitne fesat odaklığı yapan ve sonrasında varlık nedeni MHP’den ayrı baş tutarak Türkiye Cumhuriyeti ve Türk düşmanlarını sevindiren oluşum içinde yer alarak HDP dahası PKK ile aynı safta olarak yanlış yamaya devam ettiler.
Ziya Gökalp’in şiirinde;
Okumuşlar; bırakınız gururu,
Milli harsı öğreniniz milletten!.
O vicdandır, sizse onun şuuru,
Köksüz şuur uzak değil milletten..

Rahmetli Ziya Gökalp ne güzel işaret ve ifade etmiş değil mi?
Şimdiki zamanımızın sözde aydınları okumuşları bilmem ki, nedendir hem çokbilmiş hem de içinden çıkmış olduğu Necip Türk Milletini yok bilmiş oluyor.
Sonrasında da küllük müftülüğü yaparak milletini bölük bölük bölüyor. Güya böylesi okumuşlarımız her şeyi esası olan ilmin kapısını bilmiyor.
Dahası Arif Türk insanının gördüğünü göremiyor.
*
Gökalp’te hars kavramı yaygın minvalde kültürden Milli Kültürü ifade etmektedir. Hars usulle yapılmayan, taklitte başka milletlerden alınamayan milli, dini, ahlaki, lisani duygular olarak tanımlar.
Sahi bu nasıl anlayıştır ki, amcalar her şeyi bilendir. Aslında her şeyi bilen değil kendini deve aynasında görendir. Efinden büfünden yanına falan yaklaşılmayan hilkat garibesi olmuş farkında falan değiller..

Hâlbuki şöyle etrafına baksa neler neler görecektir. Hani derler ya; Harabat ehlini görme, defineye malik viraneler var..
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin Şakir ve Zakir adında iki oğlu vardır. Onlar için söylediği sözlerle yazımı bitiriyorum..
Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
Olmak ister isen bu yolda mahir,
Harabat ehlini hor görme Şakir,
Defineye malik viraneler var.
17 Nisan 20023 Ahmet Yıldız Çumra

Okunma : 271
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri