Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPAN SAHTEKAR
Oğlunun ameliyat masrafını karşılamak için böbreğini satılığa çıkartan Mustafa G.
Kategori : ÇUMRA
14 Haziran 2016 15:22
 
DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPAN SAHTEKAR
Oğlunun ameliyat masrafını karşılamak için böbreğini satılığa çıkartan Mustafa G.
Merhaba Haber’e başvurarak oğlunun ameliyat masraflarını karşılayamadığı için böbreğini satılığa çıkardığını belirten Mustafa G.’nin 10 yıldır aynı metotla şehir şehir gezerek para topladığı ortaya çıktı

Çumra’da ikamet ettiğini, 18 yaşındaki oğlunun ‘beyinde su toplanması’ olarak bilinen hidrosefali hastalığı olduğu ve ameliyatının gerektiğini belirten Mustafa G. isimli bir vatandaş ameliyat için gerekli parayı temin edemediğini iddia ederek böbreğini satılığa çıkardı. Haberinin yapılması için Merhaba Gazetesi’ne gelen Mustafa G.’nin yapılan araştırmalarda 10 yıldır şehir şehir gezerek aynı bahane ile para topladığı ortaya çıktı. Mustafa G.’nin şimdiye kadar 15’e yakın şehirde aynı usulde böbreğini satılığa çıkardığı ve ulusal haber ajansları dahil, internet sitelerini ve gazeteleri kandırdığı ortaya çıktı. Mustafa G.’nin 10 yıllık “Böbrek satışı” seyahatinde kullandığı yöntemler duyanları şaşkına çevirdi.  


3333.20160614110023.jpg


2016 Haziran - Konya

 

BU SEFER ‘ÇUMRA’DA OTURUYORUM’ DEDİ

Merhaba Gazetesi Haber Merkezi’ne başvurarak 18 yaşındaki oğlunun ‘beyinde su toplanması’ olarak bilinen hidrosefali hastalığının tedavisi için gerekli parayı temin edemediğini, Sosyal Güvenlik Kurumu’na 6 bin lira borcu olduğunu belirten Mustafa G., “Oğlum günden güne eriyor. Doktorlar tek kurtuluşun beyinde stent takılması işlemi olduğunu söyledi. Ameliyat olmazsa 1-2 aya felç kalacakmış. Ameliyat masrafı 19 bin TL. Oğlum 18 yaşına girdiği için devlet sadece yarısını karşılıyor. Ben inşaat işçisiyim. Bana 8 bin 600 lira lazım. Yeter ki evladım sağlığına kavuşsun ne yapmam gerekiyorsa yapmaya hazırım. Başka çıkar yol bulamadım, tedavi için gerekli parayı bulmak için böbreklerimi satışa çıkardım” dedi. Çocukları ve eşi ile birlikte Çumra’ya yerleştiğini iddia eden Mustafa G. eski bir futbolcu olduğunu ve menüsküs nedeni ile futbolu bıraktığını iddia ediyor. Böbreğini satılığa çıkardığını ve Konyalılardan yardım istediğini gözyaşı içinde belirten vatandaş çeşitli raporları ise delil olarak gösteriyor. Raporlarda Oğlu Yusuf Can G.’nin epilepsi hastası olduğu görülürken sonradan ilave edilmiş “Hidrosefali, beyne stent takılacak yazıları gözden kaçmıyor.


Okunma : 1290
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri