Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ekmeğe Yapılan Zam İptal Edildi
Kategori : ÇUMRA
03 Şubat 2022 12:38
 
Ekmeğe Yapılan Zam İptal Edildi

Konya'da yapılan açıklamada 200 gram ekmeğin yeni fiyatı Çarşamba gününden itibaren fiyatı 2.5 lira olarak satılacağı belirlenmişti. 

Konya'da Aralık ayının ikinci haftasında ekmeğe zam gelmişti. 200 gram ekmeğin fiyatı, 1.75 liradan 2 liraya yükseltilmişti. Fırıncılar Odası tarafından un ve girdi fiyatlarının artmasıyla ekmeğin fiyatının güncellendiği dile getirilmişti. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, artan girdi maliyetleri nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldıklarını ifade etmişti. Honça, şu şekilde konuşmuştu: "Ekmek üretiminde maliyetler son dönemde aşırı arttı. Fırıncılar maliyet artışı nedeniyle sıkıntı yaşar hale geldi. Bu yüzden ekmeğin satış fiyatında bir güncelleme yapma kararı aldık. Konya'da 200 gram ekmek yarından itibaren 2 liradan satılacak."
ZAM KARARININ İPTAL EDİLDİĞİ AÇIKLANDI
Konya’da akaryakıt, nakliye,  elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla birlikte artan maliyetlerden ve girdilerden dolayı ekmek ve ekmek çeşitlerinde yeniden bir fiyat artışına gidildiği ve 200 gram ekmek fiyatının 2.50 liradan satılacağı duyurulmuştu. Yeni tarife Çarşamba gününden itibaren hayata geçirilecekti. Konya Ticaret Odası, 27 Ocak 2022 tarihli komisyon kararıyla yeni fiyat listesini dahi açıklamıştı. 50 kuruşluk zam geri alınarak kentte ekmeğin yeniden 2 liradan satılmaya devam edeceği açıklandı.
ZAM MESELESİ TEKRAR GÜNDEME GELEBİLİR
Ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam esnaflar arasında rekabete yol açtığından dolayı geri çekildi. Ekmeğe şimdilik bir zam yapılmayacak. Ancak ilerleyen zamanda ekmekte yeniden bir fiyat ayarlamasına gidileceği açıklandı. 

FIRINLAR TASARRUF ALIP EKMEĞİ UCUZA SATMA KARARI ALDI
Konya’da ekmeğin 2 buçuk liradan satılacağı haberlerinin ardından, kentte hizmet veren iki fırın, ekmeğe zam yapmayacağını aksine fiyatta indirime gideceğini aktarmıştı. Bonex Gold ve Mis Unlu Mamüller, ekmeği 1.75'e satacağını açıkladı. İki fırının bu kararı, vatandaş tarafından takdirle karşılanmıştı. Vatandaş, “Böyle zor günlerde vatandaşın yanında olanlardan Allah razı olsun” demişti.

Okunma : 431
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri