Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Ereğli Belediyesi Sel Mağduru Vatandaşları Unutmadı
Kategori : ÇUMRA
15 Haziran 2022 17:19
 
Ereğli Belediyesi Sel Mağduru Vatandaşları Unutmadı

Konya'nın Ereğli ilçesi belediyesi Kuskuncuk, Acıkuyu, Zengen mahallelerinde ve Obruk yaylasında sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde vatandaların yanında oldu. Sel felaketlerinde anında ve etkili müdahale ile selin zararını minimum seviyeye indirerek can ve mal kaybının önüne geçme çabasıyla takdir topladı.

2 gündür dur durak bilmeden çalışmalarına devam eden Ereğli Belediyesi ekipleri bir yandan iş makineleriyle müdahalelerini gerçekleştirirken diğer yandan selden etkilenen ve çadırda kalan vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Ayrıca sel anında Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları gerçekleştiren işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında kurtarma çalışmalarına da destek verdiler. Özellikle Zengen Mahallesi’nde etkisi çok hissedilen sel nedeniyle Adana-Ankara Otoyolu trafiğe kapandı, yoğun müdahaleler sonucunda açılan yol yine Ereğli Belediyesi tarafından temizlendi. Çalışmalar sabahın ilk saatlerine kadar hummalı bir şekilde devam etti.

“VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM”

Selin başladığı anda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Bölgemizde yaşanan sel felaketinin can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi ve insanımızın yaralarının sarılması bakımından belediye ekiplerimiz Acıkuyu ve Obruk bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor. Zengen de yaşanan felakete müdahale için iş makinelerimiz yola çıkarılmış müdahale etmek üzereler. Bir gün önce Kuskuncuk’ta yaşanan felakette ise zamanında müdahale ile can ve mal kaybının önüne geçilmiştir. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” sözleriyle sel mağduru vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Çalışmaların ardından da Başkan Oprukçu: “Ekiplerimiz, Zengen mahallemizde meydana gelen sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için sabahın ilk ışıklarına kadar başarılı ve yoğun bir şekilde çalışarak mağduriyetleri giderdiler. Ekip arkadaşlarımın gayret ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olarak gece gündüz demeden hizmet noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Okunma : 240
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın