Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

02 Mayıs 2024 Perşembe
GEÇEN HAFTADAN BU HAFTAYA GELİRKEN!
Kategori : ÇUMRA
18 Temmuz 2023 08:33
 
GEÇEN HAFTADAN BU HAFTAYA GELİRKEN!

Geçen Pazar günü her zaman adet olduğu üzere Aziz Dostum Himmet Tömtöm’ün yapmış olduğu program üzere Belçika Türk Federasyon Başkanı Türkmen Camili Erdin Doğan, Himmet Tömtöm, Ahmet Çelik, İbrahim Çiçek ve Ahmet Yıldız olarak gezi ve ziyaretlerde bulunduk.
Önce Alibeyhüğü’nden ziyarete ikram etmek üzere tandır ekmekleri aldık. Yol üzerinde Hasan Kıbrıs Başkanın emanetini verdik. Bahçede Ağabeyisi Dede Kıbrıs Hocamla sohbet ikram ettikleri sütü içtik.
Dinek eski Belediye Başkanımız Hasan Uysal Başkanı ziyaret ettik.
Cicek Köyümüzde yol kenarında Çumra’mızın tanınmış esnaflarından eski Çumra İl Genel Meclisi Üyesi Hacı Duran Yıldırım’ın önderliğinde yapılan Camii ziyaret ettik. Arkadaşımız İbrahim Çiçek’in ağabeyisi Hacı Mustafa Çiçek ve diğer köylüler caminin Hoca evi, tuvalet inşaatı yapıyorlardı. Çay ikram ettiler.
Sarıoğlan Karazor Tesisilerinde eski Sarıoğlan MHP Belde Başkanı Harun Genç ile sohbet ettikten sonra Eğiste Viyadüğünü üzerinden Taşbaşı, Yelbeği üzerinde Büyük Asarlık Kasabasında bulunan Hakkı Mustafa Efendi ve Hatunun dedesi Alim Asarlıklı Mehmet Efendinin mezarlarını ziyaret ettik. Aynı mekânda bulunan Tarihi Selçuklu Hisarlık Camiini gezdikten sonra Bozkır merkezde Çarşamba Çayı kenarında pergulede Bozkır Çayı içtik.
Ahırlı, Yalıhüyük üzerinden Seydişehir’e dolayısıyla Seyit Harun Veli Camiinde öğle namazını eda etik. Seyit Harun Veli’yi ziyaret etik. Seyit Harun Cami çevresinde çevre düzenlemesi yapılıyor, her tarafını kazmışlar hummalı bir çalışma var. Allah kolaylık versin tez elden aslına uygun şekilde yenilenme yaparlar inşallah!
Seydişehir’den sonra Beyşehir gölü kenarında yemek gereksinimin giderdik. Eflatun Pınarını görelim dedik. Eflatunpınarın’da buz aka suda elimizi yüzümüzü yıkadık ve abdest aldık. Yol kenarında Beyşehir Doğanbey Fatih Camiinde ikindi namazını eda ettik.
Sonrasında Altınapa üzerinden Konya’ya ve sonrasında da Çumra’mıza geldik. Himmet Tömtöm’ün işyerinde ikram ettiği kahveyi içtikten sonra arkadaşımız MHP Belediye Meclis Üyesi Hakkı Camcı’nın oğlunun Çumra Belediye Düğün Salonundaki düğününe katıldık.
Aile efradı bahçede olduğu için bahçeye giderken dün mezbelelik bugün ise futbol sahası, spor salonu, halı sahası, yeşil alanı çocuklar oyun alanı, yüzme havuzu ile muazzam spor yerleşkesi çevresinde de ıhlamur ağaçları ve çiçeklerle bezenmiş yürüyüş yolu, bisiklet yolu taçlanmış Çumralı hemşerilerim ailecek yürüyüş yapmaktalar.
Böylesi güzellik içinde tek eksik akşam için ışıklandırma olduğunu o eksik giderilirse hizmet taçlanmış olacaktır. Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’a böylesi hizmetler sunduğu için Çumralılar olarak müteşekkiriz.
**
Gelelim fasulyenin nimet olduğuna değil mi?
Temmuz ayı ile ayrışma ve ötekileştirmeyi yaşamamazı sağlayan emeklilere verilen yüzde 25 hayal kırıklığı sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli haklı olarak böylesi kararın adil olmadığını düzeltilmesi gerektiren isteği de karşılık bulmamıştır. Nitekim MHP Milletvekilleri de TBMM’de oylamada çekimser kalmışlardır. Dolayısı ile İttifak yara almıştır.
Bugünün Kemal Derviş’i Mr. Şimşek’in dediği olmuştur. Bakanlar açıklandığında bazı bakanlar birlikte, Şimşek ve Cevdet Yılmaz içimize sinmemişti zaman bizi haklı çıkardı.
Demek ki, adında adalet olması onun adaletli olduğuna ve olacağına delalet etmiyor. Adalet mülkün temeli ise temelsiz bina çöker!
Bize ne oldu verdiğiniz oyun karşılığını aldınız mı? Diye alay edenlere cevabımız elbette var. Ki, biz 14 Mayısta milletvekilliğini MHP Cumhurbaşkanlığını da Erdoğan’a verdik. 28 Mayısta da Erdoğan’ verdik. Pişmanlığımız yok, o günün şartları Cumhur İttifakından başka çaremiz yoktu. Ancak, hal böyle giderse önümüzde Yerel Seçimlerde aynı duygu düşüncede olmayabiliriz!.....

Ahmet Yıldız 18 Temmuz 2023 ÇUMRA
 

Okunma : 270
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın