Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

20 Nisan 2024 Cumartesi
Gıda krizi kapıda
Kategori : ÇUMRA
27 Ocak 2021 16:34
 
Gıda krizi kapıda

Konya'daki Ziraat Odaları, 2020 yılı değerlendirmesi, 2021 yılı beklentileri ile ilgili Meram Ziraat Odası'nda basın toplantısı düzenledi.

Ziraat Odaları adına konuşmayı Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız yaptı. Yağız, “Koronanın aşısı bulunur ama tedbir alınmazsa gıdanın aşısı bulunmaz. İnsanın gıdası tarım, tarımın gıdası sudur. Malumunuz 2020 üretim yılı pandemi gölgesinde geçti ve çiftçimiz açısından zor bir sınav oldu. Bu süreçte diğer sektörlere sağlanan desteklerden mahrum olmasına rağmen pandemiyle mücadelede ülke insanına yeterli gıdayı sağlayarak çiftçimiz bu sınavı başarıyla geçti. dedi.

SU İLE İLGİLİ TÜM YATIRIMLAR ÖNE ALINMALI

2020 yılını pandeminin gölgesinde bütün zorluklara rağmen kapattıklarını kaydeden Yağız, 2021 tarım sezonunun içinde olunduğu şu günlerde pandemi süreci devam ederken bu olumsuz sürece bir de küresel olarak yaşanan meteorolojik kuraklığın eklendiğinin altını çizdi. Doğal afetlerden birisi olan meteorolojik kuraklığın önümüzdeki bir kaç aylık süreçte devam etmesi durumunda tarımsal kuraklık olarak kendini göstereceğini ve bunun bir sonraki adımının da gıda krizi olacağını ifade eden Yağız, “Ülkemizde yağışların önemli bir bölümünün düştüğü Ekim Kasım aylarında yağışlar normalin yüzde 50 altına düşerken ekimde sıcaklık rekor kırdı, açıklamasında bulundu.

 

Okunma : 795
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın