Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Gidişattan endişeliyiz
Saadet Partisi Konya teşkilatı Afyon’da 2 gün süren bir eğitim programı düzenledi.
Kategori : ÇUMRA
11 Ocak 2016 10:20
 
Gidişattan endişeliyiz
Saadet Partisi Konya teşkilatı Afyon’da 2 gün süren bir eğitim programı düzenledi.
Saadet Partisi’nin Afyon’daki eğitiminde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Çözüm süreci başladığında hükümeti uyarmıştık. Bugün maalesef ülkemiz bizim endişe duyduğumuz duruma gelmiştir” dedi

Saadet Partisi Konya teşkilatı Afyon’da 2 gün süren bir eğitim programı düzenledi. Bir otelde düzenlenen programa Saadet partisi Konya il Yönetimi, 31 ilçe yönetimi, il ve ilçe hanım kolları ile gençlik kolları üyeleri katıldı. Yoğun katılımla başlayan eğitim programında teşkilat mensuplarına çalışma ve strateji eğitimi verildi. Programın ilk günündeki konuşmayı Saadet Partisi Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar yaptı. Program hakkında bilgi veren Uyar, okumanın ve eğitimin önemine dikkat çekerek özellikle gençlik kollarının hayat kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i ve ardından sosyal yaşamda artı değer katacak olan eserleri okuması gerektiğini söyledi. Programın ilk gününde ikinci konuşmacı ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ oldu.  Saadet Partisi olarak yoğun bir çalışma yapıldığını söyleyen Ağdağ, örnek Müslüman şahsiyetini anlatarak teşkilat mensuplarının da bu minvalde yol haritası çizmesi gerektiğini ve çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Müslüman şahsiyetin kullandığı üsluba dikkat çeken Ağdağ, “Milli görüşçüler olarak her birimizin sırtında Türkiye ve Dünya Müslümanlar’ın sorumlulukları var. Bu yüzden sosyal hayatta ve sosyal medyada ki üslubumuz çok önemlidir” dedi. Eğitim programına Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ve birçok eğitimci de katılarak sunum yaptı. Genel Kamalak, teşkilat mensuplarına hitap ederek, Türkiye’de ve Dünya’da baş gösteren sıkıntıların Milli Görüş ile son bulacağını vurguladı.


YARINLARIN GÜZEL OLMASI SİZE BAĞLI

Dünya’nın Milli Görüş’e ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu: “Bugün buraya niye geldik? Ne yapmak istiyoruz? Amacımız ne? Şundan emin oldunuz ki siz Dünya’nın en şerefli ve en haysiyetli teşkilatının mensuplarısınız. Sizler Dünya’nın en fedakar en cefakar teşkilatının mensuplarısınız. Şimdi Türkiye’ye bir bakın 14 yıldan beri ezici bir oyla iş başına gelen bir iktidar var. Peki 10 yıl önce mi terör olayları daha yoğundu şimdi mi daha yoğun? 10 yıl öncemi Türkiye’nin komşuları ile ilişkileri daha iyiydi şimdi mi daha yoğun?  10 yıl önce komşularla 0 problem deniliyordu. Şuan problemimiz olmayan bir komşu ülke var mı? Aksine tüm komşu devletlere düşman olduk. Yarınların güzel ve aydınlık olması Milli Görüş’ün çalışmasına bağlı. Dünyada en acınacak insan ülküsünü kaybetmiş, idealini kaybetmiş, istikametini şaşırmış olan insanlardır. Bunlar hangi insanlardır? Karunlara taş çıkaracak nispetle mal, mülk makam sahibi olmuş olabilirler. Ama en acınacak insanlardır bunlar. Çünkü ülküsünü kaybettikten sonra ne kalır geriye?”

DİĞER ÜLKELERİ DE SORGULAYIN

Genel Başkan Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda sözüm ona en başarılı, istikrarlı iktidarlar döneminde! Kardeş kardeşe düşürülmüştür ve her gün şehit cenazeleri gelmektedir. Biz Sayın Cumhurbaşkanı’na başbakanlığı döneminde de uyarıda bulunmuştuk. Biz Saadet Partisi olarak sizin açılım olarak başlattığınız bu süreçten büyük endişe duyuyoruz demiştik. Çünkü bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünmeye gidecektir veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir. Nitekim bugün maalesef ülkemiz bizim endişe duyduğumuz duruma gelmiştir. Hükümet yetkilileri haklı olarak, bugün Rusya’nın Suriye’de ne işi var diye soruyor.  Doğru söylüyorlar, fakat neden Amerika’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın, İtalya’nın Almanya’nın burada ne işi var diye aynı soruyu sormuyorlar? Merhum hocamız bunlar yaşanmasın diye D-8’leri kurdu.” 


Kaynak:Merhaba

Okunma : 984
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri