Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
KANLI KİLİSE ve ERMENİ CANİ MANOK ŞİŞMANYAN
KANLI KİLİSE ve ERMENİ CANİ MANOK ŞİŞMANYAN. Ali Kuzencik.
Kategori : ÇUMRA
23 Eylül 2020 08:48
 
KANLI KİLİSE ve ERMENİ CANİ MANOK ŞİŞMANYAN
KANLI KİLİSE ve ERMENİ CANİ MANOK ŞİŞMANYAN. Ali Kuzencik.

Güzel Adana’mızın Fransız işgalini yaşadığı o karanlık günlerde kendini Ermeni Genel Kuvvetler Komutanı olarak lanse eden
Manok Şişmanyan adındaki bir Ermeni cani şehirde terör estiriyordu.

Kendine özgü bir polis ve jandarma örgütü kuran Şişmanyan, Fransızlardan aldığı cesaret ile Adana’da Türk nüfusunu ortadan kaldırmayı planlıyordu. Aslen Kafkasyalı olan bu Ermeni daha önceleri de Rus Ordusunda görev yapmıştı.

Bu cani ruhlu Ermeni Komutanı bugünkü Merkez Bankasının bulunduğu yerdeki Ermeni Kilisesinde öldürdüğü masum Türklerle ün kazanmıştı. Her dinde kutsal sayılan ibadethane, bu Ermeni tarafından bir ölüm merkezi olarak kullanılıyordu.

Emrindeki sözüm ona kolluk güçleri hergün sokaklarda yakaladıkları 3-4 Türkü bu kiliseye getiriyor ve inanılmaz işkencelerle katlediyorlardı.

Şişmanyan’ın karargahı olan Sarı Konak ve Ermeni Kilisesine götürülen Türkler çengellere asılarak günlerce işkence edildikten sonra canice öldürülüyordu.

Adı ve ölüm şekli bilinen bazı Adanalılar şu şekilde katledilmiştir;

- Tahtalı Cami imamı Külahizade Hoca Mehmet Efendi ve oğlu makinist Kadir.

Hocanın boğazına sarığını dolanıp kırbaçlanarak kiliseye götürülmüş, güpegündüz kol ve bacakları kesilerek katledilmiştir.

-Nalbant Halil Usta, kafasına nalbant çekici vurularak katledilmiştir.

- Eskihamam Mahallesi muhtarı Mustafa Efendi ve

-Arabacı Hasan yine benzer şekilde katledilmiştir.

Bu kilise o kadar kötü bir ün kazanmıştı ki evleri zorla gasbedilen Türklere kiralarının bu kilisede ödeneceği söyleniyordu. Dolayısıyla zavallı halktan hiç kimse bu kilisenin yakınlarına dahi gidemiyordu.

Bu Ermeni Kilisesi tam bir terör merkeziydi.13 Mart 1920 tarihinde bu kilisenin Piskopusu Muşeg in evinde çok bütük bir patlama oldu.
Bu patlama sonrası evden papazın, kardeşi Arşak’ın ve
5 Ermeninin cesedi çıkarıldı. Yıkıntılar arasında yapımı yarım kalmış 600 bomba, 8 Alman mavzeri ve binlerce mermi bulundu. Bu silahlar ve bombalar Türklere karşı kullanılacaktı.

5 Ocak 1922 tarihinde Adana’nın işgal günleri sona eriyordu fakat bu kilisenin duvarlarındaki kan izleri hala duruyordu. Bu nedenledir ki Abidinpaşa caddesinde bugünkü merkez bankasının olduğu yerdeki bu kiliseye Adanalılar tarafından KANLI KİLİSE ismi veriliyordu.

Ancak...Deniz yoluyla kaçtıkları Lübnan’dan 10 sene sonra Fransız yönetimi altında olan Hatay karayoluyla ve yüzlercesi müslüman isimlerle tekrar Çukurova’ya “kripto” olarak geri dönmüşlerdir.! Büyük bir kısmı Lazkiye liman şehrinde ve Lübnanda yaşamaktadırlar. Ve son derece Türkiyeye karşı
KİN beslemektedirler.!

ASALA’da bunların arasından çıkmış ve Paris’e yerleşmişlerdir..!! Bir kısmıda Afrin’e yerleşip PKK’yı kurmuşlardır.!

Sözde soykırım iddalarıyla dünya kamuoyunu yanıltmayı hedefleyen Ermenilerin Adana da yaptığı katliamların çok küçük bir bölümünü oluşturan Kanlı Kilise olayları tarih önünde Ermeni Komitacıların ( Kamavorlar) Türklere yaptığı vahişiliği göstermesi açısından manidardır.

Son yıllarda Suriye’den Türkiye’ye milyonlarca Suriyeli, Türkiye’yi “Türksüzleştirmek” için bir proje dahilinde taşınırken, bunlar ve sayısı bilinmeyen pekçok Ermeni de “Suriyeli” adıyla ülkemizin değişik yerlerine yerleştirildi. Ayrıca 2010'da, o zamanın başbakanının verdiği bilgiye göre, Türkiye'de kaçak yaşayan 100 bin Ermeni vatandaşı vardı. Bugün sayıları kaça ulaşmıştır bilinmez.

“-Ermeni kardeşlerimin 24 Nisan soykırım acısını paylaşıyorum.” diyen Cemal Paşa’ın gafletten öte HAİN torunu Hasan Cemal dedesininde valilik yaptığı bu güzel şehirde Ermeni katlimanı nasıl bilemez.?! Bilir...Bilirde.! İşine gelmez.

Yüzyıllarca “millet-i sadıka” dediğimiz Ermeniler...hem Rusya’nın hemde İngiltere’nin “devlet” vaadine inanıp, savaşta düşmanla işbirliği yaparak Türk komşularını, akıl almaz işkencelerle, vahşice katleden Ermeniler asıl özür dilemesi gerekir.! Bre akılsız hain..!!!

Ermenistan’ın ilk Başbakanı Y.KAÇAZNUNİ 1923-Taşnak Parti Kongresinde der ki;
“Türklere biz savaş açtık. DENİZDEN-DENİZE ERMENİSTAN hayali için ayaklandık, olayların sebebi biziz.! Türklerin uyguladıkları TEHCİR amaca uygundu. Kendi dışımızda suçlu aramayalım. Șimdi ;
Türklere bakacak yüzümüz kalmamıştır..!!”

Ziya Gökalp bu konuda gerçeği ifade etmiştir;
“Türkiye’de bir Ermeni katliamı
değil, bir Türk-Ermeni vuruşması olmuştur. Bizi arkadan vurdular.! Bizde vurduk..!!” Yani...Ermeniler rüzgar ektiler, pek tabii fırtına biçeceklerdir..!!

İngiltere ve Rusya’nın baskısıyla Yunan’a Sırp’a ve daha sonra Bulgar’a “yarı özerklik” verdikte ne oldu.! Sonuç ortada.! Tam Bağımsızlığa kadar gittiler.

Ne hürriyet, ne demokrasi, ne insan hakları nede başka birşey ülke bütünlüğünden daha aziz daha değerli değildir.! Devlet Beyin dediği gibi “vatan elden gidince neyin siyasetini yapacağız..!!”

Bu mübarek Anadolu toprakları yüzyıllardan beri batıdan Haçlılar, doğudan Moğol istilasının hedefi olmuştur..! Bugünde aynı tehlikeler devam ediyor ki cennet vatanımızı korumak için savunma sanayimize önem veriyoruz. Türk Milletinin kahraman evlatları vatan sevgisi ve milli şuuru ile mübarek Anadolu topraklarını koruyacak ve canları pahasına savunacaklardır.

ABD’li Coniyi, Rus Petro’yu ve Alman Hans ile Yahudi Salomonu, Ermeni Kilimciyanı kendilerine yakın gören domuzsever gafillere deriz ki, sizin için Yüce Yaradan Kuran-ı Kerim’inde ne buyuruyor;

“Sen onların dinine uymadıkça Hristiyanlarda, Yahudilerde asla senden hoşnut olmazlar..!!”
Eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.
(Bakara:120)

Ve yine Cenabı Allah buyuruyor ki;

Ey İnananlar.. Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin.
Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır..!!
(Maide-51)


Kaynak:Ali Kuzencik

Okunma : 5190
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın