Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

05 Mayıs 2024 Pazar
Kerkük'te katliam
Türkmeneli Dernekler Fedarasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, “Telafer şehrimiz IŞID'in zulmü altındadır.
Kategori : ÇUMRA
29 Mart 2016 10:34
 
Kerkük'te katliam
Türkmeneli Dernekler Fedarasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, “Telafer şehrimiz IŞID'in zulmü altındadır.
Türkmeneli Dernekler Fedarasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, “Telafer şehrimiz IŞID'in zulmü altındadır. 8 Mart'tan beri Kerkük kimyasal klor ve hardal gaz bombaları ile bombalanıyor. Saldırılarda bin 100 kişi hayatını kaybetti” dedi

Türkmeneli Dernekler Fedarasyonu, Irak ve Suriye'deki katliamları kınamak amacıyla Mevlana Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Türkmeneli Dernekler Fedarasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı gerçekleştirdi. Aydın Beyatlı, "Bugün Irak'ta 2 milyon 500 bin Türkmen, varlık mücadelesi vermektedir. 1.5 yıldan beridir Telafer şehrimiz IŞID'in zulmü altındadır. Yerinden ve yurdundan başka yerlere göç edenlerin sayısı ise 500 bini aştı. Burada toplamamızın ana sebebi Kerkük'ün nahiyesi Tazehurmatu'da IŞID'in yaptığı mezalime dikkat çekmektedir. 8 Mart'tan beri şehrimiz kimyasal klor ve hardal gaz bombaları ile bombalanmaktadır” şeklinde konuştu.

SALDIRILARI KINIYORUZ

 Beyatlı, bu saldırılarda bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu sayı sürekli artmakta ve yaralılar içerisinde ölümler meydana gelmektedir. Yaralıların bir kısmı Bağdat hastanelerinde bir kısmı ise Kerkük hastanelerinde tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ancak maalesef çok sayıda yaralı sakat kalmaktadır. Tedavisi zor olan 16 hastamız Türkiye'de tedavi görmektedir. Diaspora'da yaşayan Türkmenler olarak öncelikle bütün terör örgütlerinin dünyanın neresinde olursa olsun sivil insanlara yönelik silahlı eylemlerin silahla kınıyoruz” sözlerini kullandı.

DÜNYA ZULME SESSİZ KALMAMALI

“Tezahurmata'da Türkmenler'e karşı yapılan bu saldırıların dünyada ki bütün devletler tarafından kınanmasını bekliyoruz” diyen Beyatlı, şunları söyledi: “Burada ölenler Halepçe'de ölenlerden farklı değildir. Suriye'den Avrupa'ya kaçmak isteyen Ege sahillerinde cesedi bulunan İlan Kürdi nasıl ki dünya basınında yer aldıysa Tezahurmata'da klor ve hardal gazı zehirlenmesinden ölen Türkmen kız çocukları Fatma Semir ve Musuma Şerif de o kadar yer almalıdır. Ne olursa olsun Irak'ın 3. asli unsuru olan Türkmenler bin yıldır yaşadıkları topraklarını terk etmediler ve terk etmeyecekler. Haklı olan mücadelelerine devam edecekler."


Kaynak:Merhaba

Okunma : 983
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri