Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Konya'da kural tanımayana kesinlikle af yok!
Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Konya’nın öncelikli sorunu virüs. Denetimlerimizi artırdık. Bir dönem vatandaşa ceza yazmamak için direndik ama artık kural tanımayana af yok” dedi.
Kategori : ÇUMRA
22 Ağustos 2020 10:53
 
Konya'da kural tanımayana kesinlikle af yok!
Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Konya’nın öncelikli sorunu virüs. Denetimlerimizi artırdık. Bir dönem vatandaşa ceza yazmamak için direndik ama artık kural tanımayana af yok” dedi.

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Şehrin asayişinden, korona virüs ile mücadele sürecine dair çoğu konuda gazetemizin sorularını yanıtlayan Aydın, Konya’da asayiş sorununun olmadığını ifade etti. Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip Konya’nın 31 ilçeye sahip olduğunu hatırlatan Aydın, şehrin bu kadar büyük bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen asayiş olaylarının azlığında Türkiye’de lider olan illerden biri konumunda olduğunu aktardı. Aydın, “Konya’da durum, asayiş berkemal” dedi.

HAVAİ FİŞEK DENETİMİMİZ ARTTI

Konya’da vatandaşı en fazla rahatsız edici konuların başında gelen “havai fişek kullanımı” ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şunları söyledi: “Havai fişek atışı yasak. Bu konuda sıkı denetimimiz var. Denetimlerimizi dünden itibaren daha da artırdık. Atıldığı anda tespit ediyoruz ve ceza yazıyoruz. Bulamadıklarımız da oluyor. Bir iki tane atıp, kaçanlar var. Tespit ettiğimiz durumda da affımız yok. Havai fişek, izinli olarak kullanılan patlayıcı madde. Bizim, emniyet olarak satışını yasaklama yetkimiz yok. Sadece atımını yasaklıyoruz.”

KURALA UYMAYAN HERKESE CEZA YAZIYORUZ

Konya’da korona virüs ile mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uyma konusunda da denetimlerini artırdıklarını aktaran Aydın, “Daha önceki açıklamalarımızda mümkün mertebe ceza yazmak istediğimizi ifade etmiştik. Artık kurallara uymayanların tamamına ceza yazıyoruz. Dün, sadece 2 yerde 81 kişiye ceza yazdık. Kurala uymayanlar, kendilerini düşünmedikleri gibi karşı tarafı da düşünmüyor. Denetim sıklaştı. Sadece bugün 900 kişi ile denetime çıktık.

2 yerde 81 kişiye ceza yazdık. Kendisini, karşı tarafı da düşünmemiş oluyorlar. Bunun üzerine. Bugün 900 polis görevli. 900’den fazla. Denetim konusunda ekip sayımızı artırdık şeklinde konuştu.

ŞEHRİN EN BÜYÜK SORUNU VİRÜS VE TRAFİK!

Her fırsatta “Konya’nın en önemli sorunu asayiş falan değil” diyen Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Şuan şehrin en büyük sorunu korona virüs ve trafik. Ben, bu konularda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sizlerin aracılığıyla teşkilattaki arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlarda bu süreçte fedakarca bir çalışma temposu içinde. Trafik meselesine de gelecek olursak, artık bugün Konya’da her adım başında bir trafik polisi görmek mümkün. Takviye ekip sayımızı da artırdık. Ekiplerimizi denetlemek için sürekli biz de arkadaşlarımızla sahadayız. Konya’da her anlamda ciddi bir mücadele var. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1341
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri