Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
Konya'dan teröre karşı birlik çağrısı
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş 26.02.2016 tarihinde Konya'da düzenlenen istişare toplantısında Türk Milleti'ne seslenerek, "terörün bizi yıldırmasına asla izin vermeyelim.
Kategori : ÇUMRA
29 Şubat 2016 11:58
 
Konya'dan teröre karşı birlik çağrısı
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş 26.02.2016 tarihinde Konya'da düzenlenen istişare toplantısında Türk Milleti'ne seslenerek, "terörün bizi yıldırmasına asla izin vermeyelim.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş 26.02.2016 tarihinde Konya'da düzenlenen istişare toplantısında Türk Milleti'ne seslenerek, "terörün bizi yıldırmasına asla izin vermeyelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmalarına müsaade etmeyelim" dedi.

TERÖR AÇILIM SÜRECİYLE YENİDEN ATEŞLENDİ

Yokuş, açılım süreciyle terörün tekrar güçlendirildiğini belirterek, "Açılım adı altında gelinen bölünme sürecinde, "anneler ağlamasın" denilerek halk aldatıldı. Teröre ve teröristlere en büyük tavizler bu süreçte verildi. Süreç zarar görmesin diye istihbarat yapılmadı. Kazılan hendekler, yığınak yapılan silahlar ve bombalar görülmedi. 6-8 Ekim tarihlerinde Kobani bahane edilerek ülkede büyük bir kalkışma başlatıldı. Bu kalkışmanın sorumluları ve bölücülerin uzantıları olan sözde siyasi parti yöneticilerine maalesef hiçbir cezai işlem yapılmadı. Yine Kandil'de eğitim gören teröristler, elini kolunu sallayarak ülkemizden geçip gittiler. Nihayetinde Güneydoğu Anadolu Bölgemizde başlatılan terör olayları ülkemizin her yerine öbek öbek yayıldı.

Şimdi de Ülkemiz Suriye'deki bir iç savaş bataklığına sürüklenmek isteniyor. Türk Milleti'ne, Anadolu topraklarında ne yazık ki huzur çok görülüyor."

ASKERE, YARGIYA, EMNİYETE OPERASYON YAPILDI

"Askere, polise, MİT'e ve yargıya bir çok siyasi müdahalede bulunuldu. Ülkenin güvenliğini sağlayan kurumlara birer birer kumpaslar kuruldu.  Emniyet müdürleri emekli edildi, asker uydurma operasyonlarla hapislere atıldı. Yargı siyasallaştırıldı, MİT etkisiz hale getirildi. Dolayısıyla Asker kışlasına, polis karakoluna çekildi. Sonuç olarak ülkede güvenlik ve asayiş tamamen bitti. Terör örgütleri her yerde kol gezer oldu. Dolmabahçe mutabakatıyla da teröristlerin eli maalesef güçlendirildi."

BAZI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TERÖRÜ DESTEKLİYOR

"2013 yılında Diyarbakır'da ülkenin birliğini ve beraberliğini hedef alan bölücü bir toplantıda, "bölücü başına özgürlük istenmiş ve Kürdistan talep" edilmiştir. Bu toplantıya bir çok sivil toplum örgütü delege olarak katılmış, bildiriye imza atmışlardır. Bunların içinde maalesef Memur Konfederasyonu olan KESK ve Memur-Sen de bulunmaktadır. Bu durum bizleri derinden üzmüştür. Memur meseleleri ile meşgul olmak yerine, teröre destek veren bildirilere imza atanlar gerekli cezayı almalıdır."

BÖLÜCÜLER ÜNİVERSİTELERDE VE KAMU KURUMLARINDA CİRİT ATIYOR

"Maalesef ülkemizdeki 1100 akademisyen bölücü bir bildiriye imza atarak, ihanetin üniversitelere yayıldığını göstermişlerdir. Aynı zamanda HDP'li belediyelerde yaşanan eş başkanlıkla ilgili hiçbir yasa işlememektedir. Bu belediyelerdeki bazı yöneticiler ve memurlar da terör faaliyetlerinde bulunmaktadırlar. Bu faaliyetlerde bulunanlara gerekli yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Yoksa ülkemiz içinden çıkılamaz bir terör yuvası haline gelecektir."

TERÖRLE İLGİLİ YASALAR İŞLETİLMEDİ

"Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık'tan teröre bulaşan devlet memurları ile ilgili bir genelge yayınlanmıştır. Bu genelgeye gerek yoktur. Çünkü mevcut yasalarımız teröre bulaşan, destek veren ya da propagandasını yapan devlet memurlarına gerekli cezaları öngörmüştür. Yetkililerin mevcut yasaları işletmeleri yeterli olacaktır."

BÜROKRATLAR KORKUYOR, LİYAKATSIZ YÖNETİM ANLAYIŞI ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

Ülkede çift başlı bir yönetim anlayışının olduğunu belirten Yokuş, "Kamuya yapılan yandaş atamalar, devlet yönetiminin liyakatsız ve ehil olmayan ellere teslim edilmesine sebep olmaktadır. Bürokrasiye yapılan liyakatsız atamalar nedeniyle ülke felakete sürüklenmektedir. Bu anlayış maalesef kamudaki bürokratları da sindirmiştir. Bürokratlar yetki karmaşası yüzünden; karar vermekten, insiyatif kullanmaktan hatta atamalara ya da dosyalara imza atmaktan korkar hale gelmiştir. Kamuya yapılan atamalarda, yandaş algısının kırılması gerekiyor. Bu durum önlenemezse devlet hafızası yok olacaktır."

TERÖRE 30 YILDA 35 BİN CAN VE 500 MİLYAR DOLAR VERDİK

Yokuş, son günlerde yaşanan terör saldırılarını değerlendirerek, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Ülkemizin, içeriden ve dışarıdan terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD…  Etrafımız ateş çemberine dönüştürüldü. Sınırlarımız kontrolden çıktı, girenin çıkanın bilinmediği bir göçmenler ülkesi haline geldik.  Artık ülkemizde 3 milyonu aşkın göçmen var.

Göçmenlerin 1 milyona yakını kayıtdışı istihdam ediliyor. Göçmenler yüzünden birçok şehrimiz yaşanamaz hale gelirken, Ülkemiz terör örgütlerinin eylem alanı haline gelmiştir. Her gün şehitler gelmeye devam ediyor. Ülkeyi yönetenlerin öngörüsüzlüğünün bedelini millet olarak bizler ödüyoruz. 30 yılda 35 bin can verdiğimiz terör yüzünden en az 500 milyar dolar ekonomik kayba uğradık. Ülkemizde yaşanan işsizliğin, fakirliğin en büyük nedeni terördür" dedi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 981
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri