Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Konya Pancar Ekicileri Üyelerine ve "Kamuoyuna" Duyuru
Kategori : ÇUMRA
18 Ekim 2021 15:05
 
Konya Pancar Ekicileri Üyelerine ve "Kamuoyuna" Duyuru

KAMUOYUNA DUYURU

Cumartesi günü yaşanan videodaki bu olay bizleri üretici adına çok üzmüştür.

Recep Konuk başkanımız bu süreçte bütün adaylara eşit mesafede durarak gönüllerdeki yerini korumalıdır. Şirketin imkânlarını ve çalışanlarını bir adaya yönlendirmek kul hakkına girmektir Allah'ın razı olmayacağı bir davranıştır Sayın başkanımız böyle bir vebale girmezse 25 yıldır başımızın tacı olduğu gibi bundan sonra da ilanihaye başımızın tacı olacaktır.

Pancar kampanya döneminde şirket çalışanının gideceği yer pancar tarlası ve pancar kantarıdır. Önümüzdeki 100 günlük süreçte üreticinin pancarının selametle fabrikalara teslim edilmesini sağlamak tek görevleridir. Ama maalesef videoda görülen olayda bu çalışanların ve onlara bağlı çavuşların enerjilerini bir adaya üye toplamak için harcadıkları görülmüştür. Burada daha acı olan taraf şirket işi dışında bir görev verilerek kendilerinin ve çocuklarının yediği rızka haram lokma girme vebaline de girilmiş olunmasıdır. Normal şartlarda şirket yönetici ve amirleri bizim gözbebeğimiz emekçilerimiz olan tesis çalışanlarının 5 dakika bile işine gecikmesinin hesabını sorarken, şirket araç gereci ile ilgili hassas davranmaya çalışırken, ziraat teşkilatındaki bu arkadaşların ayrıcalığının sebebi de anlaşılamamıştır. Bundan sonra bu husus sürekli takibimizde olacak gayri ahlâki durum devam ederse bütün mercilere gereken her türlü başvuru yapılacaktır.

Kaldı ki bu yanlı tutum destek verilen adayı da zedelemektedir. Şirketimizin pancar bölgelerindeki ziraat teşkilatının desteği ile taraftar toplanmaya çalışılması, göreve talip olan adayın organize olma süreci yürütmesiyle ilgili kendi ekibinin başarılı olamadığı, hal böyleyken seçimden sonraki süreçte 45 tesisi ve 10 bin çalışanı nasıl yöneteceği ile ilgili akıllarda soru işareti oluşmasına sebep olmaktadır. Değerli başkan adayına böyle bir haksızlığı yapmaya da kimsenin hakkı yoktur.

Başkan adayımız Ramazan Erkoyuncunun Çumra ilçemizde yapmış olduğu Karatay, Meram, Selçuklu ilçe muhtarları ve kooperatif başkanlarını kapsayan davetine, özellike muhtarların katılmaması için Konya şeker çalışanları tarafından telefon açılması, ricada bulunulması da ayrı bir garabettir. Muhtarlar bu olaya karşı tepkilerini Başkan adayımız Ramazan Erkoyuncu'ya iletmişlerdir. Arayanların, ricada bulunanların, bu çalışanların aramasını sağlayan yöneticilerin isimleri bizde mahfuzdur.

Tek dileğimiz bütün bunların tekrar etmemesidir.

Ramazan ERKOYUNCU: Başkan adayı Özkan Taşpınar saha gezilerinde hükümetin ve Recep Başkanın ricası ve desteği ile göreve talip olduğu mesajını vermektedir.

Sayın Recep konuk Başkanımız bu süreçte kendisine ziyarete gelenlere önceki dönemlerde yaşadığı hayal kırıklıklarından dolayı herhangi bir adaya kefil olmam demişken bir şekilde bir adaya destek veriyor olması ya da böyle bir görüntü verilmesi kendisi ile çeliştiği anlamına gelecektir.

Yine Sayın Recep Konuk başkanımız zaman zaman kamuoyuna yansıyan açıklamalarında 46 bin kişilik üretici ordusu içinden kurumu yönetecek nice babayiğitler çıkacağını belirtmişken bir adaya destek veriliyor olması da bu büyük ailenin içinde sadece bir babayiğit kalmış mesajı gibi hissedilmiş ve Sayın Başkanımızın söylemleri ile eylemlerinin uyuşmadığı sorusu zihinlerde sorulmaya başlanmıştır.

Başkan adayı Özkan Taşpınarın siyaset kurumu ve hükümetin desteğini alarak aday olduğunu açıklaması da aslında talihsiz bir açıklamadır. Siyasi yöneticilerimiz bir temsil makamında bulundukları için bütün vatandaşa kapısı açık olduğu gibi Konyamızın gözbebeği kurumumuzu direkt ilgilendiren bu konuyla ilgili kapısını bütün adaylara açmıştır. Başkan adayımız Ramazan Erkoyuncu da siyaset kurumu yöneticileri ve bölgenin resmi idarecileri ile görüşmüş istişare etmiştir.

Siyasi yöneticilerimiz ve devlet otoritesi geçtiğimiz 22 yıllık süreçte olduğu gibi bundan sonra da bu büyük kurumun yönetimini üretici ortakların kendi iradesinin belirleyeceğini belirtmişken Özkan Taşpınarın böyle bir destekten bahsetmesi de çok şık ve ahlâki durmamaktadır. Bu hal ve tavır, üreticinin hür iradesine saygısızlık olacaktır.

Aslolan adil bir yarıştır. Üreticinin hür iradesinin önündeki her yanlış hareket, bu hareketi yapanı vuracak, üreticinin gözünde yerle yeksan olacaktır.

Saygılarımızla.

Okunma : 2690
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri