Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Konya Şeker'den Kadro Müjdesi
Kategori : ÇUMRA
14 Eylül 2022 14:03
 
Konya Şeker'den Kadro Müjdesi

Türkiye’nin gıda devi kuruluşlarından Konya Şeker’den mevsimlik işçilere kadro müjdesi geldi. Konya Şeker’de 282 mevsimlik ve daimi kadrosu olmayan işçiye kadroları verildi. Konya Şeker’in attığı bu adım işçiler tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Konya Şeker’de, düzenlenen programla da alınan kararın ayrıntıları netleştirilmiş oldu. Konya Şeker’de geçici işçilere kadro verilmesi ile ilgili düzenlenen programa, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO)  Hüseyin Murat Akın,  Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz, Konya Şeker Genel Müdürü Kemal Ateş, Konya Şeker İnsan Kaynakları Koordinatörü Mehmet Emin Erginöz, Şeker-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Metin Kunter ile diğer yetkililer katıldı.

Programda, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO)  Hüseyin Murat Akın, yaptığı konuşmada, kurum olarak, çalışanların mutluluğunu birinci öncelik olarak gördüklerini söyledi.

“Bu mutlu günde bizlerle beraber oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren ve Başkan Ramazan Erkoyuncu’nun talimatıyla aldıkları bu kararın bütün çalışanlara hayırlı olmasını dileyen CEO Akın, “Bu gün hayırlısı ile toplam 282 kişiyi kadroya vereceğiz. En son 2016 yılında sadece 52 kişiye kadro verilmiş. Bir de 1989 yılında böyle bir program düzenlenmiş ama bu kadar yüksek bir sayı yok. Dolayısıyla bugün hayırlı bir gün, herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Önümüzdeki süreçte, kadrolarımızın devamlılığı amacıyla ihtiyaç duyuldukça kadro tahsislerini yapmaya devam edeceğiz. İşçilerimizin, çalışanlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.

Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök ise PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya, alınan bu karar için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bugünün kendileri açısından mutlu, sevinç dolu bir gün olduğunu, bu tahsisle bugüne kadar mevsimlik işçilere yapılmış en büyük kadro tahsisinin yapıldığını belirtti.

İsa Gök, “hayatım boyunca şu sözün doğruluğuna hep inandım, çalışan olmadan işveren olmaz, işveren olmadan çalışan olmaz. Devlet olmadan hiçbir şey olmaz. O nedenle çalışanlar işyerlerini evleri gibi kutsal bilmelidir. İşverenler ise çalışanlarına evlatları gibi sahip çıkmalıdır. İşverenlerin kurum kültüründe güç paylaşımı yerine gücün çoğaltımı prensibi yer almalıdır.

Konya Şeker bir başarı öyküsüdür. Fakat bu başarı öyküsü içerisinde geçmişte sadece 60 kadar beden işçisine verilen kadro dışında kadro tahsisi yapılmaması bu büyük başarının hep eksik tarafı olarak karşımızda durdu.

Bugün ise üretimde çalışanlara yönelik, kadro tahsis edilecek olması, bir ilk olma özelliğinin yanında, sanayi ve sektör adına emekten yana irade gösterilmesi bakımından oldukça kıymetlidir. Çalışan kardeşlerimin muvaffakiyetler diliyor, Konya Şeker ailesinin daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı ve sürecin çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

 

Okunma : 658
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 834 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 143 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın