Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Konyada misyonerler cirit atıyor
Kategori : ÇUMRA
12 Nisan 2022 13:41
 
Konyada misyonerler cirit atıyor

ABD'li olduğu tahmin edilen 3 misyoner, şehrin merkezinde incil dağıtarak, misyonerlik çalışması yürüttü. Mevlana Meydanı'nda vatandaşlar, faaliyete müsaade etmezken; misyonerlere geçit vermedi.

Türkiye'nin birçok köşesinde cirit atan misyonerler, bu kez yine Konya'yı hedef aldı. Özellikle Şeb-i Arus törenleri döneminde Konya'da faaliyetlerini artıran misyonerler, şimdi de şehrin merkezinde Ramazan ayını da fırsat bilerek, misyonerlik faaliyetinde bulundu.

Misyonerler üzerinde üzerlerindeki kıyafetlerler de misyonerlik propagandası yaptı. “İsa yakında geliyor, tanrıdan kork, İsa'ya güven” yazılı kapşonlarla faaliyette bulundu!

RAMAZAN AYINDA KONYA'YI HEDEF ALDILAR!

Misyonerlerin hedefinde yine İslam coğrafyası adına önemli bir konumda bulunan Konya yer aldı. Mübarek Ramazan ayında Mevlana Meydanı etrafında misyonerlik faaliyeti yapan 3 kişi Konyalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Konyalı vatandaşlar, misyonerlere tepki göstererek, “Burada misyonerlik faaliyeti yapamazsınız. Sizler casussunuz” dedi. Konyalılar, misyonerlerin faaliyetine izin vermezken, misyonerlerden birisi İngilizce olarak “Ne istiyorsunuz” dedi. Konyalı vatandaşlar ise misyonerlere “Siz, bu gücü nereden alıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

ÜSTLERİNDEKİ YAZI İLE MESAJ VERİYORLAR!

Elindeki brandalarla Mevlana Meydanı'nda rahat bir şekilde misyonerlik faaliyeti yürütmek isteyen misyonerlerin, ABD'li ve Yehova Şahitleri mensubu olduğu tahmin ediliyor. Faaliyette bulunan 3 kişinin üzerinde ise farklı farklı mesaj veren yazılar yazıyor. Bir misyonerin üzerinde “İsa yakında geliyor” yazarken, birinde “Tanrıdan kork” bir diğerinde de “İsa'ya güven, neden cehennemi hak ediyorsun diye sana sor” yazıyor. ABD'li ve Yahova Şahitleri üyesi olduğu olduğu tahmin edilen misyonerler, vatandaşların tepkisi üzerine Mevlana Meydanı'nı terk etti.

DOĞRUDAN KONYALILARI HEDEF ALDILAR

Misyonerlerin daha önce de Konya'da çeşitli faaliyetlerde bulunduğu Merhaba Gazetesi'nin haberleriyle ortaya çıkmıştı. Misyonerler, vatandaşa İncil dağıtma girişiminde de bulunmuştu. Hedeflerinde ise İranlılar vardı. Misyonerler bu kez doğrudan Konyalıları hedef aldı.

Merhaba

Okunma : 1311
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın