Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Konya'da Telefonla 157 Bin Lirasını Dolandırdılar
Kategori : ÇUMRA
08 Ocak 2021 14:08
 
Konya'da Telefonla 157 Bin Lirasını Dolandırdılar

Konya'da kendilerini telefonda polis ve savcı gibi tanıtıp yaşlı kadının 150 bin lira değerinde altın ve 7 bin lira parasını dolandıran 3'ü yabancı uyruklu 5 kişi Şanlıuraf'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce akşam saatlerinde Meram ilçesi Alavardı mahallesinde yalnız yaşayan 69 yaşındaki yaşlı kadın B. D. 'yi telefonla arayan ve kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler kadına isminin FETÖ olaylarına karıştığını söyleyerek evde bulunan altın ve nakit paraları inceleyeceklerini söylediler. Yaşlı kadın bu sözlere iananarak evde bulunan 150 bin lira değerinde altın ve 7 bin lira nakit parayı dolandırıcılara verdi. Sabah saatlerinde annesini ziyarete gelen kızına olayı anlatması üzerine dolandırıldığı anlaşıldı.

Polisi arayan kızı, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yankesicilik ve dolandırıcılık şube ekipleri , kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Polis, incelediği YGYS ve güvenlik kamarası görüntülerinden yola çıkarak zanlıların otomobille Şanlıurfa'ye gittikleini tesbit etti. Polis ekipleri Şanlıurfa polis ekipleriyle yürüttükleri çalışmalar sonucunda Şanlıyrfa'ya otomobille giriş yapan dolandırıcı 5 kişiyi durdurarak yakaladı.

Yakalanan 3'ü yabancı uyruklu 5 zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiler.

Okunma : 2775
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri