Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

16 Nisan 2024 Salı
Konya'da Tipi Nedeniyle Bazı Yollar Trafiğe Kapatıldı
Kategori : ÇUMRA
19 Ocak 2022 09:24
 
Konya'da Tipi Nedeniyle Bazı Yollar Trafiğe Kapatıldı

Konya'da bu yollar tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Konya-Antalya kara yolu ve Afyonkarahisar - Konya kara yolu yoğun tipi nedeniyle trafiğe kapandı.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar yağışı şiddetli tipi nedeni ile trafik tamamen kapandı. Kar kalınlığı yer yer 20-30 santimetreye kadar ulaşırken ekipler çok sayıda iş makinası ile yolda biriken karı temizleme ve tuzlanma çalışması yapıyor.

Edinilen bilgiye göre, Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren kar yağışı başladı. Etkili olan kar yağışı nedeni ile zaman zaman tırların geçişine izin verilmedi. Saat 16.00’da etkisini yitiren kar yağışının ardından tırların geçişine yeniden izin verildi. Akşam saatlerinde saat 19.00 civarında yeniden başlayan kar yağışı bin 825 metre rakımlı Alacabel’de kar yağışının yanı sıra şiddetli tipiye bıraktı.Akseki- Seydişehir karayolunun bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı. Fırtına ve tipi nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düşerken yol trafiğe kapandı.

Bölgede bir çok araç yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ederken, Akseki Bölge trafik ekipleri araçları dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

Trafiğe kapalı olan yollar:

Konya-Antalya yolu tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Konya-Afyonkarahisar yolunun da tipi nedeniyle trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

Konya-Aksaray yolu tipi nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Okunma : 407
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın