Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Konya'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi
Kategori : ÇUMRA
01 Aralık 2022 14:10
 
Konya'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşıma zam yaptı. 4 Yıldır öğrenci ulaşım ücretlerine, 2 yıldır da sivillerin ulaşımına zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi, mecburi olarak ücretlerde güncellemeye gitti. Öğrenci bilet fiyatı 2,5 TL, sivil bilet fiyatı da 4,5 lira oldu.

Türkiye'nin en ucuz ulaşım hizmetinin verildiği Konya'da, belediye otobüsü ve tramvay ulaşım ücretlerinde güncelleme yapıldı. Türkiye’nin diğer büyükşehirlerine oranla en ucuz ulaşım hizmetini sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi,  toplu ulaşımda 2022 yılında da zam yapmamıştı.  Ulaşımda zarar eden Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı artan hayat pahalılığı karşısında daha fazla mağdur etmemek adına zam kararı almamıştı. 1 Ocak 2023 itibarıyla tarifelerde güncelleme olacak. 

Konya'da  öğrenci biletleri 1,55 TL, sivil biletler ise 2,5 TL'den kullanılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi sivil biniş ücretinde 2 yıldır, öğrenci biniş ücretinde de 4 yıldır fiyat artışı yapmıyor. Diğer büyükşehirlerle karşılaştırıldığında Konya'da şehir için toplu ulaşımın bedelinin diğer illerin yarısından bile az olması dikkat çekiyor. Örneğin Konya'da işe toplu ulaşımla giden bir vatandaş, biniş ücreti olarak 2,5 TL öderken; Bursa'da, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da, Hatay'da, Ordu'da, Aydın'da ve daha birçok şehirde Konya'daki ulaşım bedelinin en az 2-3 katını ödüyor. 

SON GÜNCELLEMEYLE ÖĞRENCİ 2,5, SİVİL 4,5 TL OLDU

Okunma : 458
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın