Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Nisan 2024 Cumartesi
Konyalı şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Kategori : ÇUMRA
30 Mayıs 2022 09:11
 
Konyalı şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Konyalı, Hasan Çatal şehit oldu. Şehidimiz Ilgın’da son yolculuğuna uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde EYP'nin paylaması sonucunda 1 askerin şehit olduğunu 1 askerin de yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 28 Mayıs 2022 tarihinde teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Hasan Çatal şehit olmuş, bir personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz" denildi.

ŞEHİT ATEŞİ KONYA’YA DÜŞTÜ
Acı haber, Konya’nın Ilgın ilçesi Esentepe Mahallesinde yaşayan şehidin ailesine ulaştı. Şehidin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
ŞEHİDİMİZİ BİNLER UĞURLADI 
Şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları, taziye için eve geldi. Konyalı şedit Piyade Uzman Çavuş Hasan Çatal’ın naaşı Hakkari’de düzenlenen törenin ardından Konya’ya getirildi. Şehidimiz,  Ilgın Pir Hüseyin (Çukur Cami) Camii’nde kılınan ikindi ve cenaze namazına müteakip Behlülbey Mezarlığında defnedildi.

Okunma : 308
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın