Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Nisan 2026 Salı
KOSKİ düzenli olarak her ay suya zam yapıyor.
Yapılan zamlardan ise vatandaşın haberi yok.Geçtiğimiz iki yıl içerisinde ise suya yüzde 35 zam yapıldı.
Kategori : ÇUMRA
10 Temmuz 2017 11:14
 
KOSKİ düzenli olarak her ay suya zam yapıyor.
Yapılan zamlardan ise vatandaşın haberi yok.Geçtiğimiz iki yıl içerisinde ise suya yüzde 35 zam yapıldı.
KOSKİ her ay düzenli olarak su kullanım ücretlerine zam yapıyor. Yapılan zamlardan vatandaşın haberi ise yok. Geçtiğimiz 2 yıllık dönemde yapılan zam miktarı ise yüzde 35’e ulaştı.
Konya Su ve Kanalizasyon İdaresinin (KOSKİ) su kullanım ücretlerine her yıl başında sessiz sedasız yaptığı zamlar artık her ay yapılıyor. 2016 yılı başında meskenlerde ve iş yerlerinde kullanılan suya yüzde 11 zam yapılmıştı. 2016 Nisan ayı sonrası yıllık olarak zamlanan su fiyatları aylık olarak artırılmaya başlandı. Yapılan zamlarla ilgili olarak vatandaş bilgilendirilmiyor.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, KOSKİ’nin kar hesabı yaparak su satamayacağını belirterek, “Kamu kurumları zam yapamazlar, fiyat düzenlemesi yapabilirler. KOSKİ kuruluş kanununa göre kurum, suyun maliyetini çıkarır bunun üzerine yüzde 10 ilave yaparak vatandaşa sunar. Bu ilave kar amaçlı değil, daha sonra yapılacak hizmetler için bütçe amaçlıdır. Bu bir gelir kapısı haline getirilemez” dedi. KOSKİ’nin suyu hangi kaynaklardan çıkardığını, depolama, klorlama gibi maliyetlerini açıklayarak vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Dinç, “KOSKİ eğer bu zamları kar veya maliyet dışı bir iş için yapıyorsa vatandaşlar yasal haklarını kullanarak dava açabilir. KOSKİ su satışında kar amacı gütmemelidir” şeklinde konuştu. 
KOSKİ Mesken su kullanım ücretleri.

2017 Temmuz 2,7
2017 Mart 2,60
2017 Ocak 2,52
2016 Aralık 2,35
2016 Temmuz 2,27
2016 Ocak 2,23
2015 yıl boyu 1,97
2014 yıl boyu 1,79

Okunma : 1256
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri