Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Meşhur Çumra Kavunu Tezgahlarda Yerini Aldı
Kategori : ÇUMRA
10 Ağustos 2022 12:39
 
Meşhur Çumra Kavunu Tezgahlarda Yerini Aldı

Çumra ilçemizin en büyük gelir kaynaklarından olan kavun, kendine has tadı, rengi ve kokusuyla ülkemizin her yerinde aranan meşhur Çumra kavunu tezgahlarda yerini almaya başladı.

Çumra ilçesinin Uzunkuyu mahallesinde kavun hasadına başlandı. Haziran ayı başlarında ekimine başlanan kavun hasadı. Temmuz ayı sonlarında başlayıp Ağustos ayı sonlarına soğru kademeli şekilde devam ediyor. 

Yıllardır kavun ekiciliği ile uğraştıklarını belirten Uzunkuyulu çiftçiler, Kavunlarımız toprak ve iklim şartlarından dolayı çok lezzetli oluyor. Yetiştirdiğimiz kavunlar özellikle Antalya ve İstanbul'dan talep görüyor. Alıcılar köyümüze kadar gelip tarladan satın alıp gidiyorlar.

Çumra kavunun bu kadar adının duyulması eşsiz lezzetinden dolayı. Biz üreticiler olarak vatandaşlarımızın lezzetli kavunları yemesi için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Gübre ve ilaç kullanmaktan kaçınıyoruz. Kavunlarımızın lezzeti lokum gibi diye belirten Uzunkuyulular, (Merhum) Eski belediye başkanı Halit Oflaz'ıda unutmadılar. Merhum başkanın Çumra kavununun eski yıllarda olduğu gibi yeniden meşhur olmasında büyük emekler sarfettiğini belirterek 3 yıl öncesinde bir televizyon proğramında Çumra Kavununu tanıtımı için emek sarfettiğini belirterek Merhum başkanı her zaman hayırlarla andıklarını ve anmaya devam edeceklerini belirttiler.

Kanal 7 ‘de yayınlanan ‘Meltem’le Zirvedekiler’ programının yapımcısı ve sunucusu Meltem Dikici Hanımefendi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz röportaj,

Çumra’mızın tanıtımı anlamında güzel bir enstantane oldu.

İlçemize göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı Meltem Hanım ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Halit Oflaz

Çumra Bld. Başkanı

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Okunma : 470
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın