Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
Mesire ve ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılması yasaklandı
Kategori : ÇUMRA
30 Temmuz 2021 12:31
 
Mesire ve ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılması yasaklandı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinde anız yakılması, ormanlık alanlarda, Kuğulu Tabiat Parkı haricindeki piknik ve mesire alanlarında mangal yakılmasının yasak olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

İlçe olarak coğrafi yakınlığımız olan Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları nedeni ile olası bir sıkıntı yaşanmaması için tedbirlerin arttırıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatandaşların tarlalarında anız yakmamaları, piknik ve ormanlık alanlarda ateş yakmamalarını istedi.

Başkan Tutal, denetimlerin arttırıldığını ve sadece Kuğulu mesire alanında kontrollü bir şekilde mangal ateşi yakılmasının serbest olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “yaşadığımız kuraklık nedeni ile ormanlık alanlarımız ve piknik yerlerimizde yakılan her türlü ateş olası bir faciaya neden olabilir.

Son günlerde ülkemizde yaşanan ve gittikçe artan yangın olayları münasebeti ile çiftçi kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi ve piknikçilerimizi duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum. Ülkemizin farklı bölgelerinden her gün aldığımız yangın haberleri ciğerlerini yakmıştır. Dolayısıyla tedbir amaçlı olarak hemşehrilerimden ricamız piknik ve mesire alanlarında, özellikle de ormanlık alanlarda ateş yakmamanızdır.

Tüm canlıların yaşam hakları var. Geleceğimiz için önemli olan ormanları ve ağaçları koruyup, sahip çıkmak ise yine bizim elimizdedir. Bu yıl geçen yıla göre oranla yağışların daha az olması sebebiyle kuraklık tehdidi de en büyük ölçüde tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle aldığımız karar gereği Seydişehir merkez ve kırsal mahallerimizde bulunan piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmasını yasakladık. Sadece Kuğulu Piknik alanımızda kontrollü bir şekilde mangal ateşi yakılması serbesttir. Bu karar doğrultusunda yasaklara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Okunma : 457
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın