Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
MHP Konya İl Başkanlığından İP İl Başkanının Yalanlarına Cevap
Kategori : ÇUMRA
01 Kasım 2021 08:42
 
MHP Konya İl Başkanlığından İP İl Başkanının Yalanlarına Cevap

İP KONYA İL BAŞKANI SAYIN TOZOĞLU’NU YALANLARLA ALGI YARATMAK YERİNE BİRAZ OKUMAYA VE GERÇEKLERİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ.

İP Konya İl Başkanı Sayın Gökhan Tozoğlu; Cuma günü düzenlediğimiz “DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI” fidan dikme programımıza katılmak ve birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya gelen, akşamına da bir televizyon programında şehrimizin seçkin bazı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcımız ve Konya milletvekilimiz Sayın Mustafa Kalaycı’yı yaptığı konuşma üzerinden, her zaman yaptıkları gibi aslı astarı olmayan ifadelerle algı yaratmaya çalışarak sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlamıştır.

Önce sayın Tozoğlu’na Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kalaycı Beyin konuşma metnini tam olarak okumasını veya dinlemesini tavsıye ederiz. Sayın Mustafa Kalaycı yaptığı açıklama ve konuşmalarında; “Tüm dünyada salgının etkisiyle bütçe açıkları, borçluluk, işsizlik, enflasyon yüksek oranlarda artmıştır. Bugün Dünyanın en fazla meşgul olduğu ekonomik konuların başında enflasyon gelmektedir. Derinleşen enerji krizi enerji fiyatlarını çok yüksek seviyelere taşımıştır.

Bir yılda Avrupa doğalgaz fiyatları yaklaşık 5 kat, kömür fiyatları 4 kat artmıştır. Geçen yıl Ekim ayında 42 dolar düzeyinde olan brent petrol fiyatları, 3 yılın en yüksek seviyesi olan 85 dolar seviyesine yükselmiştir. Doğalgaz fiyatlarındaki yüksek artış, gübre fiyatlarını da artırmış, DAP gübresi yüzde 144, Üre gübresi yüzde 107 oranında artmıştır.

Bu durum ülkemizde de fiyatların artmasına yol açmıştır. Yurt dışında artan fiyatların tümüyle vatandaşımıza yansıtılmaması için eşel mobil sistemi uygulamaya konularak 2021 yılı için toplam 58,5 milyar liralık vergi gelirinden feragat edilmektedir. Fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara dönük denetimler devam ettirilmektedir.

Hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntı çeken dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın, gelirlerini artıracak, yüklerini hafifletecek kararların alınmasına devam edileceğine inanıyoruz. Başta asgari ücret ve emekli aylıkları ile tarım desteklerinde iyileştirmeler yapılmalı, borçlara kolaylıklar getirilmelidir. Bugünlerde çiftçiye gübre tedariki mutlaka sağlanmalı, ayrıca gübre, yem ve süt destekleri artırılmalıdır.” demiştir. Şayet basına verilen metinler ellerinde yoksa bizden istemeleri yeterli olacaktır.

Ayrıca Sayın Tozoğlu Sayın Genel Başkan Yardımcımızı markete, pazara, petrole gitmeye davet ediyormuş, kendisine hatırlatmak isteriz ki bizler Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz gerek Sayın Genel Başkan Yardımcımız gerek partimizin tüm değerli yönetici ve milletvekilleri her zaman milletimizin içinde pazarda, manavda, bakkalda ve bizatihi sahadadır. Ve her yerde milletimizin sevgisiyle karşılaşmaktadır. Hiç kimse bizi teröristlerle beraber yol yürümekle, onlara kalkan olmakla suçlamamıştır. Aziz Milletimiz MHP’nin her mensubunu Cumhuriyetimizin, Anayasamızın, Vatanımızın koruyucusu olarak görmekte teveccühünü göstermektedir.

Sayın Tozoğlu’na Soruyoruz; Burası kürdistan diyen hainlere Genel Başkanınız “ Ne kürdistanı burası Türk Vatanı Türkiye Cumhuriyetidir” diyememiş o haini onaylamıştır. Genel Başkanıyla aynı düşünceleri mi taşımaktadır?

Sayın Tozoğlu’na Soruyoruz; İttifak ortakları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Tezkereye Evet Cumhuriyete İhanet” diyerek Tezkereye Evet diyen Ak Partiyi, MHP’yi ve Konya İl Başkanı olduğu İP’i Cumhuriyete ihanetle suçlayınca Ona bir açıklama yayınlamış mıdır yoksa gizli ortakları HDP’nin daha önceki söylemlerini duymazdan geldikleri gibi duymamış mıdır?

Remzi KARAARSLAN

MHP KONYA İL BAŞKANI

Okunma : 425
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri