Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Misyonerler Konya'yı Mesken Tuttu
Kategori : ÇUMRA
14 Mart 2023 17:29
 
Misyonerler Konya'yı Mesken Tuttu

Konya'da misyonerlerin hedefi, 10 şehirde yıkımlara sebep olan depremi fırsat bilen misyonerlerin hedefi Konya'da depremzede vatandaşlarımız oldu. 

Yehova şahitleri isimli topluluğa bağlı misyonerler depremzedeleri yoğun olarak yaşadığı Konya'da faaliyetlerini hızlandırdı. Misyonerler 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 şehirde yıkıma neden olan depremi fırsata bilerek, faaliyetlerini artırdı. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya gibi şehirlerde büyük bir yıkıma neden olan depremde şu ana kadar 50 bine yakın insanımız hayatını kaybederken, yüz binlerce bina da kullanılamaz hale geldi. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye çok sayıda yardım ekibinin ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra misyoner örgütler de akın etti. Depremi fırsat bilen misyoner örgütler, insanlara yardım adı altında Hıristiyanlık propagandası yaptı. Bazı misyonerlik kuruluşları depremzedeleri Avrupa ülkelerine dahi davet etti. Türkiye kamuoyunda büyük tepki gören misyonerlik faaliyetleri sadece deprem bölgelerinde değil depremzedelerin yerleştiği şehirlerde de başladı. Bu şehirlerden biri de depremzedelerin en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelen Konya oldu.

YURTLARIN ETRAFINI MESKEN TUTTULAR

Konya’da mart ayının başından bu yana Yehova Şahitleri topluluğuna bağlı misyonerler özellikle depremzedelerin yoğun olarak kaldığı KYK yurtlarının etrafında misyonerlik çalışmalarını hızlandırdı. Depremzedelere Hristiyanlık ile ilgili broşürler dağıtan misyonerler, dünyanın farklı ülkelerinden geliyor ve bazıları Türkçe konuşabiliyor. Türkiye’de de 3 bin civarında üyesi bulunan Yehova Şahitleri topluluğunun dünya genelinde ise 10 milyon civarında üyesi olduğu tahmin ediliyor. Bu sayıyı artırmak için çabalayan örgüt dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de yoğun faaliyet gösteriyor. Son yıllarda ülkemizdeki yabancı öğrencileri de hedef seçen Yehova Şahitlerine bağlı misyonerler cemaatlerine bağlı insan sayısını artırmak için faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

İNTERNET SİTESİNİN LİNKLERİNİ ATIYORLAR

Daha önce kapı kapı dolaşarak misyonerlik faaliyetlerini yürüten örgüt üyeleri depremleri ve diğer doğal afetleri de fırsat bilerek, insanları kendi cemaatlerine katmak istiyor. Örgüt üyeleri, önce ‘jw.org’ internet sitesine yönlendirip, ardından kurdukları ‘abi–abla’ sistemiyle Yahova Şahitleri’ne katılmayı teklif ediyorlar. Yayınladıkları ‘Uyanış’ dergisiyle de batıl inanışlarını yaymaya çalışıyorlar.

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE YASAKLILAR

Kendilerini Hıristiyanlıktan ayrı tutan Yehova Şahitleri 1975 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Yahudilik ve Hıristiyanlık karışımı bir inanca sahip olan Yehova Şahitlerine bağlı topluluk üyeleri Noel, Paskalya gibi Hıristiyanlık dininin bayramlarını kutlamadığı gibi domuz eti yemeyen ve aynı zamanda sünnet olan bir topluluk. 1931’de Avrupa’da ortaya çıkan Yehova Şahitleri, başta Rusya olmak üzere birçok ülke tarafından ‘yasadışı’ olarak nitelendiriliyor. Yehova Şahitleri, sadece Müslümanlara yönelik değil Ortodoks, Katolik ve Proteston inanca sahip Hıristiyan toplumlara yönelik de misyonerlik faaliyetleri yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Hamburg şehrinde Yehova Şahitleri’ne ait kiliseye gerçekleştirilen saldırıda ise 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Okunma : 192
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 846 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın