Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Önceden Çumra Belediyesi'ne Ait Olan İşletmelere Ne Oldu
Kategori : ÇUMRA
11 Mayıs 2022 16:24
 
Önceden Çumra Belediyesi'ne Ait Olan İşletmelere Ne Oldu

Çumra belediyesi'nin 2010 lu yıllarda azimli ve tecrübeli geçmiş dönem belediye başkanları tarafından zor şartlar ve nerede ise imkansızlıklar altında özveriyle yapılan bunca işletme Çumra belediyesine aiitti. Şimdi ise ihale ile şahıslara kiralandı. 

Şimdi iyi mi oldu kötü mü oldu ? cumraninsesi.com haber sitesi olarak tartışmaya açmaya gerek duyduk. Tamam diyeceksiniz ki belediye işletmeci değil bu tür yerleri kiraya verir. 

Bizde diyoruz ki isterse önceki belediye başkanları zamanında olduğu gibi akıllıca işletilirse çok ta güzel hizmet eder ve gelir getirir. Biz bunları eski belediye başkanları  zamanında gördük, yaşadık sadece sırçalı mesire alanında 15-20 kişi istihdam ediliyordu, hatta o tarihlerde o kadar güzel işliyordu ki günlük cirosu 10-15 bin lira (10-15 milyon) tutarında ciro çeken işletmeydi, düğün salonu ona keza halka uygun fiyatta hizmet ettiği gibi 15-20 kişide orada istihtam ediyordu. Gelelim petrole yapılma gayesi sabaha kadar halka hizmet vermesiydi, Çumra'da saat 23.00'ten sonra akaryakıt alacak istasyon bulamazsınız, tüm akaryakıt istasyonları kapalı, bu Çumra için vahim olan bir eksikti, 5-6 kişide burada istihtam ediliyordu. Gelelim adı üstünde Belediye Oteline yıllarca belediye işletti bu işletmeyi ama ne yazıkki burasınıda kiraya verdiniz 5-6 kişide burada istihtam ediliyordu. Altın Park 8-10 kişi istihtam ediliyordu ve de vatandaş daha ucuz çay içsin ve iyi hizmet görsün diye belediyemiz işletiyordu. Tüm saydıklarımı toparlarsak nerede ise yüz kişiye yakın insana iş istihdamı veriliyordu çalışanda, halkımızda memnun idi, bir sizler memnun değilmişiniz ki bu güzelim işletmeleri beceremeyip kiraya vermek zorunda kaldınız. Size tavsiyemiz halka hizmet anlayışıyla çözüm yollarını üreterek bu işletmeleri Çumra belediyesinin bu işletmeleri tekrar kendi işletmesidir. Yoksa beceriksizlikle anılan belediye başkanları olarak tarihe geçeceksiniz.

Okunma : 1009
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri