Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
RÜZGAR GÜLLERİNİN VE FIRILDAKLARIN KARDEŞLİĞİ… ALLAH…SİZİN ŞERRİNİZDEN TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN.
Kategori : ÇUMRA
03 Kasım 2021 16:50
 
RÜZGAR GÜLLERİNİN VE FIRILDAKLARIN KARDEŞLİĞİ… ALLAH…SİZİN ŞERRİNİZDEN  TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN.

RÜZGAR GÜLLERİNİN VE FIRILDAKLARIN KARDEŞLİĞİ…

ALLAH…SİZİN ŞERRİNİZDEN

TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN.

MHP Camiası ile alakası kalmayan ağzı lağım kokulu olmuş rüzgar gülü Heval Meral’lerin “tarihi ve psiko sosyal” incelemesi yapıldığında görülmektedir ki bu da bir “fitne ve bozgunculuk” hareketidir.

Can ülküdaşlarım arasına ayrılık sokmaya çalışan “iflah olmaz Devlet Bey düşmanılığını” her ortamda gösteren fetö artıklarına karşı uyanık olunmalıdır.

İki yüzlü davranmayı huy haline getirenlerin yürekleri kuşkunun esiri olur ve ölünceye kadar kendi kişiliklerini bulmadan bu kuşkunun girdabında bocalar dururlar.

Birgün mutlaka suret-i haktan görünen Dırar Mescidi’nin fitne-münafık cemaatinin maskeleri zamanla düşecektir.

Gerçi…Cenab-ı Allah…Gerek Siirt’teki esnaf gezisi ve gerekse terörist başına “sayın” demesi ile dengesini şaşırttı..

Durumunu çıkarına göre ayarlayan

Heval Meral gibi bazı siyasi bukalemun fırıldaklar ve rüzgar gülleri var ki şühedalı, dualı kutlu Üç Hilal’in “dışında” olmaları daha hayırlı olmaktadır ve olmuştur.

Çünkü bu kutlu dava gönül davasıdır; makam-menfaat işi değildir.!

Mesele elinle BOZKURT işareti yapmak değil.! Asıl mesele...O işareti yaparken yüreğinde hissettiğin SEVDANIN TADINA VARMAKTIR. Asıl olan söz dili değil, hal dilidir.! Konuşmaktan çok yaşamaktır.

Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler; ağzına dolar insanın. Sussan acıtır, konuşsan kanatır.

Sadakat, sevginin muhabbetin mayasıdır. Fikri mayası bozuk olanın sevgisi şaibelidir, çökmüştür. Allah sadık ve sıddık kullardan olmayı nasip etsin. Ülkücü gönüllerden düşürmesin.

Kürsüdeki “haydut dili” kendilerinden geçerçesine alkışlayan eski tanıdıkları görünce…Hadi gelin… “lağıma düşen fırıldaklarla” ilgili geçen sene ki bir yazımı tekrar bu fırsatla yazayım.

Seyhan Nehri kıyısında bulunan Yavuzlar Mahallesinde çocuk iken sokak ortasında yaşıtlarımla topaç dediğimiz fırıldakları sarar çevirirdik.

Yine birgün fırıldakı iple güzelce-sıkıca sarıp asfalta atttığımda fırıldak döndü-döndü-döndü.. Hayy Allah.! Mazgalların arasından lağımın içine düştü.!

Allah kimseyi "oyuncağı elinden alınan çocuğu karşısına çıkarmasın". Serseri mayın gibi oluyor. Gözü dönüyor.!

O sırada sokaktan geçen mahallenin çocukları olarak çok sevdiğimiz ve kelini saklamak için Adana'nın Temmuz sıcağında bile şapka giyen KEL ABBAS’tan yardım istedik.

Esat Kabaklı'nın türküsünde söylediği gibi "ne heybetli görünürdü gözüme" Kel Abbas.

Geçenlerde sıla-i rahim yaptığım Adana'da sokakta Kel Abbas abimizi gördüm; Hababam sınıfındaki Kel Mahmut hocaya dönmüş. Rabbim sağlık-afiyet versin mahallemizin abilerine.

Kel Abbasın kürek yardımıyla lağımdan çıkardığı fırıldak nasıl olmuşsa 10 dakika gibi kısa süre içinde renkleri birbirine girmiş; fırıldağımı tanıyamaz olmuştum.!

Evimizin yanındaki Paktaş fabrikasından akan ABD malı kimyasal atıklar fırıldağımızın renklerini bozmuş;

eski parlaklığı kalmamıştı.!

Lağımdan çıkan fırıldağı bir daha elime almadım. Çöp tenekesine attım.! Üzülerekte olsa...

Daha sonraki günlerde fırıldaklarımız mazgallar arasından lağıma yine düştüler ama Kel Abbas abiden yardım istemedik. Çünkü eskisi gibi güzel olmuyorlar.

Her daim ferasetine inandığım Aziz Milletim 2023’de bu lağıma düşen ağzı bozuk edepsizleri, soykaları tarihin siyasi çöplüğüne göndereceğine inancım tamdır.

Devletin zaafa uğraması pahasına siyasi gelecek planları yapanların devleti ayakta tutmak adına siyasi bedel ödemeyi göze almış MHP’nin siyasetini anlamalarıda mümkün değildir.

Bunlara “CUMHUR İTTİFAKI ve MHP DÜŞMANLIĞI” tanımlaması yapmak artık yetersizdir, küçük gelir.! Bunlar MİLLİ DEVLET DÜŞMANIDIRLAR.!

Türk Devletinin ve Milletinin “erken uyarı sistemi” olan ve akrebin kıskacında yoğrulan, çifte su verilmiş demirde dövülen ve çelikleşen ülküdaşlarım bilirler ki pınar suyuyla beslenen bizim gülistan bahçenin gülü başka bahçelerin lağım suyuyla beslenen topraklarında solup, giderler.

Edepsiz, utanmaz, zehirli “HAYDUT DİL” kişiyi kıymetten düşürür ve insanın dili sebebiyle hem başı sıkıntıdan kurtulamaz hemde Ülkü Ocakları’nda yetişen ülkücü ailelerinin sabah namazındaki beddualarından kurtulamaz.

Hz. Mevlana bu soykalar için Mesnevi’de der ki;

“Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum zanneder.”

Bu yüzden deriz ki;

Kişi dikenin ucuna çıkta,

edep çizgisinin dışına çıkma.

Ama nerdeee…Maya bozuk.

Duamız o ki;

Hak etmeyeni sevdirme bize yarabbi.

Merhum Ahmet Arvasi’nin

dediği gibi;

“Milliyetçi Hareket, küçük parti hesaplarında değil bütün parti ve politikalara yön veren milli ve mukaddes bir aksiyondur.”

“Yakın tarihe ilgi duyan” bir tarih öğretmeni olarak görüyorum ki;

Bugünkü siyasi gelişmeler ARVASİ Hoca’yı HAKLI çıkarmıştır.

Ali Kuzencik

Okunma : 418
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri