Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
Şehirler betonlaştı
Şehirlerin beton yığınına döndüğünü belirten Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, dikey yapılaşmayı eleştirdi.
Kategori : ÇUMRA
07 Nisan 2016 10:28
 
Şehirler betonlaştı
Şehirlerin beton yığınına döndüğünü belirten Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, dikey yapılaşmayı eleştirdi.
Şehirlerin beton yığınına döndüğünü belirten Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, dikey yapılaşmayı eleştirdi. Genç, "Kentsel dönüşüm adı altında tarihi mahalleler yıkılıyor, insanlar köklerinden koparılıyor" dedi
Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı Mart Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı'nı gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantıya çok sayıda partili katıldı. Toplantı selamla konuşması ve yoklama ile başladı. Toplantıda ilk olarak konuşan Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "İnşallah bu sıkıntılı günler kısa sürer. Bu ülkedeki bütün etnik unsurlar et ve tırnak gibi birbirine bağlı. Bir binanın tuğlaları gibiyiz. Ülkemizi parçalamak isteyenler var. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Milli Görüş hareketi olarak 47 yıldır birlik ve beraberlik için gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.
3-1.20160406094935.jpg

DİKEY BÜYÜME RANT GETİRİYOR

Toplantıda yerel yönetimleri de eleştiren Genç, şehirlerin beton yığınına dönüştüğünü ifade ederek, "Betonlaşmadan Konya ve Karatay da nasibini aldı. Yüksek katlı binalar gelişmişlik göstergesi değildir. Kentsel dönüşüm adı altında tarihi mahalleler yıkılıyor, mahallelerin hafızası siliniyor. İnsanlar köklerinden koparılıyor. Trafik ve altyapı sorunları baş gösteriyor. Yeşil alan miktarı düşerken, nüfus yoğunluğu artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dikey büyümeye karşı olduklarını söyledi. Ancak AK Parti'nin elinde bulunan belediyeler dikey büyümeye katkı sağlıyor. Dikey büyüme birilerine rant getiriyor. Mimarlar da karşı çıkıyor. Yaşanabilir şehirler inşa edilmiyor" sözlerini kullandı.


3-2sinan-toprak-(3).jpg


HAKÇA PAYLAŞIM İSTİYORUZ

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sinan Toprak da, "Hukukun üstün tutulduğu, ayaklar altındaki ahlak ve maneviyatın derlenip toparlandığı, hakça paylaşımın sağlandığı bir dünyada yaşamak istiyoruz. Kapitalist sistemin insanlığa sunduğu sınırsız istekler ve doyumsuz tüketim mantalitesi neticesinde güçlü azınlıkların egemen olduğu ve güçsüzü daima ezip sömürdüğünü görmekteyiz. Tüm insanlığın beden ve ruh sağlığını kaybettiği bu içler acısı acımasız ve zalim beşeri düzenden, ülkemizde nasibini almış durumdadır ve giderek bu batağın içine savrulmaktadır. Milli Görüş hareketi bütün bu sömürü ve zalim beşeri sistemin tümüne başkaldırıyor" şeklinde konuştu.

KONYA'NIN TARIM ARAZİSİNDE DÜŞÜŞ

"2001 yılında 3 milyon olan çiftçi sayısı bugün 2 milyona gerilemiştir" diyen Toprak, şunları söyledi: "14 yılda 1 milyon kişi çiftçiliği bıraktı. Türkiye'de tarım lokomotifi olan sadece Konya'da 2005 yılından bu yana 7 milyon dekar tarım arazisinin kullanımının terk edildiği görülmektedir. 2005 yılına kadar 26 milyon dekar arazide tarım yapan Konya, şu an 19 milyon dekar arazide tarım yapıyor. Yüzde 26'lık bir düşüş var. Başbakan Davutoğlu'nun ifadesiyle 2002 yılından bu yana kredi kullanımı 81 kat artmıştır. Toplum bankalara alıştırılmıştır. Yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip ülkemizde 60 milyon kredi kartı ve 110 milyon banka kartı kullanılıyor. Sıkıntıları ortadan kaldıracak tek hareket Milli Görüş'tür. Bu bunalımlardan çıkmak için yerli ve milli, önce ahlak ve maneviyat diyen tek kadroya anahtarı teslim etmek zorundadırlar."


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1093
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri