Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mart 2024 Salı
Süt Fiyatlarına Zam Geldi
Kategori : ÇUMRA
11 Mayıs 2022 10:49
 
Süt Fiyatlarına Zam Geldi

Üreticiler, çiğ süt fiyatlarındaki artış daha yeni yansımadan bir zam haberi daha geldi. Süte yüzde 30 oranında zam yansıyacağı bildirildi. Tüketimde de düşüş beklentisi var.

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt fiyatını 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 7,50 TL/litre olarak belirledi.

USK Başkanı Harun Çallı, bu zamla süt üreticisinin şu anki yem fiyatlarıyla az da olsa para kazanabileceği bir ortamın oluştuğunu söyledi. Çallı, “Çiğ fiyatındaki artış, süt ürünleri fiyatlarını yüzde 20-27 arasında yükseltecektir. Dolayısıyla süt ürünlerinde fiyat artışları sürecek” dedi.

Dünya’dan Mehmet Hanifi Gülel’in haberine göre üreticiler de yüzde 30 zam bekliyor ancak tüketimin düşme endişesi de var.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol ”Artan maliyetler ile yükselen fiyatlar, tüketicilerin alım gücünü zorlayacaktır. Kaliteli, güvenilir gıdaya erişim ekonomik sıkıntılar nedeniyle zorlaşabilir. Bu da kaliteden ödün vermeyen üreticiler için satış kaybına neden olabilir” dedi.

‘NASIL SATACAĞIZ DİYE BİZİM DE MORALİMİZ BOZUK’

Son zammın yoğurt ve ayran gibi ürünlerin fiyatlarına hemen yansıyacağını belirten Gürova Süt Ürünleri sahibi Nevzat Aydın ise, “Ezine peyniri gibi diğer ürünlerinde yapılan bağlantılar ve elde bulunan stoklardan dolayı fiyatlara hemen yansımayacak. Çiğ sütteki fiyat artışının tüm ürünlerde yüzde 30 zam olarak yansıması bekleniyor. Nihai tüketicinin belli bir alım gücü var ve 1 kilo peyniri 120 liradan satın alması çok zor. Üretici olarak ürünü nasıl satacağız diye bizim de moralimiz bozuk.” açıklamalarında bulundu.

Okunma : 510
Gündem haberleri
 MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
18 Mart 2024 Okunma: 301 ÇUMRA
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın