Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

04 Mayıs 2024 Cumartesi
Uyuşturucu bağımlı sayısı arttı
REHADER Başkanı Erkan Arslan, "10 yıl önce Konya'da uyuşturucunun adını duymuyorduk. Ama şimdi Şehirde 30 bin bağımlı olduğundan bahsediliyor. Bu durum bizi tedirgin ediyor" dedi.
Kategori : ÇUMRA
09 Aralık 2015 09:56
 
Uyuşturucu bağımlı sayısı arttı
REHADER Başkanı Erkan Arslan, "10 yıl önce Konya'da uyuşturucunun adını duymuyorduk. Ama şimdi Şehirde 30 bin bağımlı olduğundan bahsediliyor. Bu durum bizi tedirgin ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Rehabilitasyon Derneği (REHADER) ile ortak yürütülecek olan 'Uyuşturucu ile Mücadelede AMATEM Sonrası Destek Projesi'nin tanıtımı Novotel'de yapıldı. Toplantıya REHADER Başkanı Erkan Arslan, Başkan Yardımcısı Dr. Faruk Altınok ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Atilla Şirin, Proje Koordinatörü Muhammet Sorgun ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Proje tanıtım toplantısında konuşan REHADER Başkanı Erkan Arslan, "10 yıl önce Konya'da uyuşturucunun adını duymuyorduk. Ama şimdi AMATEM ve diğer kurumlardan sürekli bilgi alıyoruz. Şehirde 30 bin bağımlı olduğundan bahsediliyor. Uyuşturucu toplum için ciddi bir tehdit. Büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları elbette yeterli değil. Halkın desteğine ihtiyacımız var. Herkes taşın altına elini koymalı" diye konuştu. Uyuşturucu bağımlılarını yeniden topluma kazandırmak ve uyuşturucu ile mücadele için böyle bir proje başlattıklarını belirten Arslan, "Proje kapsamında şehrimizde özellikle dezavantajlı ve göç alan mahallelerde yaşayan uyuşturucu kullanmış ve AMATEM'de tedavi almış kişilere yönelik bireysel ve grup danışmanlığı faaliyetleri yürütmek, bu gençlerin hem meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz. Hedef grubumuza yönelik müzik, yüzme, piknik, şehir gezileri gibi etkinlikler de düzenleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

AİLELER PERİŞAN DURUMDA

Başkan Yardımcısı Dr. Faruk Altınok da, "İnsanlar, 'çocuğum uyuşturucuya bulaştı, onu nasıl kurtarabiliriz bu bataklıktan' diye soruyorlar. Onları bu sorundan kurtarmak için yola çıktık. AMATEM bir boşluğu dolduruyor. Ama AMATEM'den çıkanların yüzde 91'i yeniden uyuşturucuya bulaşıyor. Uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle aileler ekonomik ve sosyal anlamda perişan oluyor. Uyuşturucu almak için evdeki televizyonu satmak isteyenler bile var. Bir yıl uyuşturucu kullanmayanı umreye gönderiyoruz, 6 ay kullanmayanı ise İstanbul ve Çanakkale'ye gönderiyoruz" sözlerini kullandı. Daire Başkanı Atilla Şirin ise, "Madde bağımlılığı huzuru, refahı ve mutluluğu bireyin veya ailelerin elinden alıyor. Ailelelerin maddi ve manevi zenginliği yok oluyor. Bağımlılar soluğu bir süre sonra cezaevinde alıyor. Başkanımız Tahir Akyürek'in de verdiği cesaretle projeyi sonuna kadar destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.   


Kaynak:Merhaba

Okunma : 999
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri