Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Yasağa karşı hazırlıklı olun
Vatandaşın evinde ekmeğini ve suyunu hazır etmesi gerektiğini kaydeden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Belki önümüzdeki hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.
Kategori : ÇUMRA
13 Nisan 2020 13:22
 
Yasağa karşı hazırlıklı olun
Vatandaşın evinde ekmeğini ve suyunu hazır etmesi gerektiğini kaydeden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Belki önümüzdeki hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, video konferans yolu ile basın toplantısı düzenledi. Angı, toplantıda ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Yeni sistemle birlikte daha hızlı kararlar alabildiklerini dile getiren Angı, “Herkes cephede gece gündüz mesai harcıyor. Terörle mücadele sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomik alanda tedbirlerini alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı önemli kararlar aldı. Bütün bakanlıklar işinin hakkını veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle eğitim konusundaki eksiklikleri telafi ediyor. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili önemli adımlar atılıyor. Dünyada bu süreci en güzel yöneten ülkelerden biri Türkiye’dir. Bu gemi su almadan fırtınayı atlatacak inşallah. Birileri tarafından yapılan işler itibarsızlaştırılmak isteniliyor. Bütün bunlar bizi üzüyor” dedi.

PANİK HAVASINA GEREK YOKTU

“Şehrimiz Koronavirüs dolayısıyla çok büyük sıkıntı yaşamadı” diyen Angı, “Umrecilerin konakladığı illerden biridiydik. Yeni vakalarda aşırı bir yükselme olmadı. Hastanelerde tedavi gören ve evde izolasyon süreci yaşayan insanlarımız var. Cuma akşamı panikleyecek bir şey yoktu. Hafta sonu fırınların açık olacağı açıklanmasına rağmen bir yığılma oldu. Bunu panik havasıyla alışverişe döndüren hemşehrilerimiz oldu. Gıda ile ilgili üretimler devam etti. Alınan tedbirler izalosyonu bir adım daha ileriye alarak devam ettirmekti. Belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız bütün gücüyle hizmete koştu. Bu dönemin tez zamanda aşılmasını, normal hayata geçilmesini ve yeni dönemin başlamasını niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

EVİMİZDE SÜREKLİ TEDARİKLİ OLALIM

Yasal çerçeveler içerisinde yardımlar konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığımızın gerçekleştirdiği kampanyayı destek veriyoruz. Belediyeler şu anda her hangi bir yardım kampanyası yapamıyor. Belediyelerimiz kendi bütçelerine göre bir takım sosyal destekleri yapıyorlar. İnsani bir dönem yaşıyoruz. Türkiye’de ilk günden itibaren sokağa çıkma yasağını isteyen bir kesim var. Bu hem ekonomiye zarar verirdi hem de sosyolojik anlamda sorunlara neden olurdu. Milletin sağa sola akın edeceği bir hafta sonu olabileceği ihtimalini göz önüne alarak sokağa çıkma yasağı kararı aldılar. Burada biraz kabahat de basının. Bu topyekun bir mücadele. 83 milyonun sağlığı adına hassasiyetle çalışan insanlarımız var. Bu hafta bir tecrübe olabilir. Önümüzdeki hafta sonu sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Belki olabilir. Evimizde gerekli ihtiyaçlarımızı hazırlayalım. Suyumuzu, ekmeğimizi hazır edelim. 2 gün sokağa çıkılmayacak denilince büyük bir panik bir havası oluştu. O manzaralar hepimizi üzdü. Bir siyasetçi olarak beni çok üzdü. OHAL ilan edilir mi? Bunun için konuşmak için çok erken. Sürecin hukuki tarafını ilgililer tartışmalı.”



Kaynak:Merhaba

Okunma : 905
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri