Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Yollar bataklık gibi
Kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu bataklığa dönüştü. Yolarda çamurdan geçilmiyor.
Kategori : ÇUMRA
07 Ocak 2016 10:38
 
Yollar bataklık gibi
Kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu bataklığa dönüştü. Yolarda çamurdan geçilmiyor.
Kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu bataklığa dönüştü. Yolarda çamurdan geçilmiyor. Hala kumlanmayan ve asfaltlanmayan birçok köy yolu bulunuyor. Yağışların gelmesiyle birlikte bataklığa dönüşen yollar vatandaşı zor durumda bırakıyor

2014 Yerel Seçimleri'nde yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte, köylü yeni hizmetler almadığı gibi mevcut hizmetlerden de mahrum kaldı. Yasa nedeniyle hizmetlerde aksama oluyor. Kulu'da da hizmette aksamanın yaşanıyor. Başkent Ankara'ya 100 kilometre uzaklıkta bulunan Kulu'nun Tavşançalı, yeni ismiyle Ömeranlı Mahallesi'nde, çamurlu yollar vatandaşı çileden çıkarıyor. Bataklığa dönüşen yolları sürücüler kullanamıyor.


12400551_787588974686224_3183161041716403682_n.jpg


ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEKTE ZORLANIYOR

Servisler giremediği için öğrenciler okula gitmekte zorlanıyor. Yağışlı havada araçlar sokaklara giremiyor. Çamurlu yola giren sürücüler de büyük güçlük çekiyor. Öğrenciler ise okula gitmek için 1 kilometrelik yolu ayaklarına market poşeti geçirerek yürüyorlar. Öğrenciler çamurlu yolda servise yetişmeye çalışıyor. Mahalle sakinleri sıkıntıyı muhtara iletti. Muhtar da Kulu Belediyesi'ne sıkıntıyı aktardı. Ancak halk bir sonuç alamadı. Halk çamurlu yolu kullanmak zorunda bırakıldı. Belediyelere sitem eden halk, hizmet istiyor. Mahalle halkı, "Yollarımız bozuk. Altyapıda sıkıntılar var. Yetkililere sesimizi iletmek istiyoruz. Çamurdan kurtulmak istiyoruz. Başkent Ankara'ya yakın bir noktada olan mahallemizde bataklık içinde yürüyoruz" açıklamasında bulundu.


12508777_10153842024283094_9013665550291232736_n.jpg


BÜYÜKŞEHİR YASASI REVİZE EDİLİYOR

 

Öte yandan 2014 Yerel Seçimleri ile birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası nedeniyle hizmetlerde aksama yaşanıyor. Hükümet yasayı revize etmek için kolları sıvadı. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Büyükşehir Kanunu'nda değişiklik yapılması için harekete geçtiklerini belirtti. Kanunları millete, vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için çıkardıklarını vurgulayan Berber, “Daha iyi hizmet vermek için Büyükşehir Kanunu'nu çıkardık. Kanun yapılırken de bazı eksiklikleri vardı ama belli konularda mutabakat sağlandığı için öyle geçti. Ama 1,5 yıllık uygulama gösterdi ki kanunda pek çok eksiklikler var. Büyükşehir kanunu hiç kimseyi memnun etmedi. Sadece AK Partili belediyeler değil, diğer belediyelerde bu kanundan memnun değil. Partimiz yeni kanun konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Milletvekilleri olarak bu kanunları mutlaka revize edeceğiz” diye konuştu.


Kaynak:Merhaba haber

Okunma : 1408
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri