Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
30 bin kişi Türkiye sınırına doğru yürüyor
SURİYE'nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD ile Suriyeli muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalardan kaçan binlerce kişi bir kez daha Türkiye sınırına yöneldi.
Kategori : GÜNDEM
15 Nisan 2016 19:05
 
30 bin kişi Türkiye sınırına doğru yürüyor
SURİYE'nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD ile Suriyeli muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalardan kaçan binlerce kişi bir kez daha Türkiye sınırına yöneldi.

SURİYE'nin kuzeyinde terör örgütü IŞİD ile Suriyeli muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalardan kaçan binlerce kişi  bir kez daha Türkiye sınırına yöneldi. İnsan Hakları İzleme Örgütü, son 48 saatte 30 bin kişinin çatışma bölgesinden kaçtığını belirtti. Örgüt, sınırlarını açması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Suriye'de Türkiye sınırına yakın 6 köy daha terör örgütü IŞİD'in eline geçti.  Suriyeliler ise Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na kaçıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü araştırmacısı Gerry Simpson, kaçanların büyük bölümünü, sınır hattında kurulan acil durum kamplarında kalan Suriyeliler'in oluşturduğunu söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, son 48 saatte 30 bin kişinin çatışma bölgesinden kaçtığını belirtti. Örgüt, sınırlarını açması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

 Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Mınbıc ve Cerablus kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSO'ya saldıran IŞİD ilerleyişini sürdürüyor.

Bölgede IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Çatışmalarda IŞİD, ÖSO'ya bağlı 8 kişiyi kaçırırken, Türkiye de sınırdan IŞİD mevzilerini obüslerle vuruyor.

KİLİS'E KAÇIYORLAR

IŞİD'in ilerlemesi üzerine sınırdaki köylüler Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'na doğru kaçarken, IŞİD'in Kilis'in karşısında Türkiye'nin kurduğu çadır kente yaklaştığı öğrenildi. IŞİD, geçtiğimiz günlerde stratejik konumda olan Çobanbey (Rai) kasabasını ÖSO'nun elinden almıştı. ABD ve Türkiye, Cerablus kenti başta olmak üzere Türkiye sınırındaki bölgelerin IŞİD'in elinden alınması için ÖSO'ya bağlı grupları destekleme kararı almıştı.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1069
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri