Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
'Karabasan gibi üzerimize çöktüler'
MHP Antalya milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, açıklamasında "AKP Hükümetinin Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçe konuşması.
Kategori : GÜNDEM
29 Şubat 2016 16:35
 
'Karabasan gibi üzerimize çöktüler'
MHP Antalya milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, açıklamasında "AKP Hükümetinin Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçe konuşması.

MHP Antalya milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, açıklamasında "AKP Hükümetinin Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçe konuşmasında, 2015 yılında 58 bin vergi mükellefinin hesaplarının incelendiğini ve 10 Milyar liralık vergi kaybının tespit edilerek 19 Milyar lira ceza kesildiğini söylemiştir" dedi

TÜRK MİLLETİNİN SORULARINDAN KAÇIYORLAR

Yurdakul, tüm bakanların sorulardan kaçtığını ifade ederek "AKP'li Maliye Bakanına, hükümet olarak kimlerin kaç milyar liralık vergi cezasını affettiklerini sorduğumuzda bir yanıt alamıyoruz. Türk Milletinin hakkını hukukunu sorduğumuz tüm sorulardan köşe bucak kaçıyorlar" dedi.

HAKSIZCA AFFEDİLEN VERGİ CEZALARI İÇİN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Yurdakul, "Bakın vergi denetmenleri denetim yapıyor ve vergi kaçaklarını tespit ediyor, cezaları tebliğ ediyorlar lakin milletimiz için kullanılmak üzere hazineye gelir olarak ulaşması gereken bu cezalar bir şekilde üst seviyelerde bağlantısı olan bazı firmalar tarafından ödenmiyor. AKP hükümeti döneminde affedilen milyarlarca liralık vergi cezasından bahsediliyor. Şahsen bu milletin bir ferdi olan ben herhangi bir vergi cezası affetmedim. Dolayısıyla kendi adıma söyleyebilirim ki haksızca affedilen o vergi cezaları için hakkımı helal etmiyorum" dedi.

HÜKÜMETİN AFFETTİĞİ HER VERGİ CEZASI, MİLLETİN SIRTINA YÜKLENİYOR

Antalya milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul; "Gerçekten kanuna uygun olarak affedilen veya borcu ertelenen ve taksitlendirilen işadamlarımızı bir kenara koyarsak sırf hükümete yakın olduğu için vergi borcu affedilen işletmeler yüzünden milletimiz ağır vergi yükünün altında can vermek üzere. Küçük esnaftan, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden (KOBİ) insafsızca topladıkları vergiler nedeniyle iş adamlarımız büyümek ve ülkemize katkı sunmak bir yana sadece günü kurtaracak kadar ürün ve hizmet üretir bir hale geldiler. Yıllardır umutla ekonominin iyiye gitmesini bekleyen bu insanlara nefes aldıracak bir vergi rejimi sunmak yerine hükümet, kendisine yakın hangi büyük vergi mükellefinin hangi vergi borcunu ve cezasını affedebileceğini araştırmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi.

KARABASAN GİBİ ÜZERİMİZE ÇÖKTÜLER

Basın açıklamasında Yurdakul, "Mahalle bakkalının, sabit ve dar gelirli vatandaşının üzerine karabasan gibi çöken AKP, adil bir vergi rejimi talebi gelince ortadan kayboluyor. Sorarım size, Dünyanın neresinde benzine, mazota bizim kadar para ödeniyor?" diye sordu.

HÜKÜMET, ÇİFTÇİLERİ YARI YOLDA BIRAKTI

Yurdakul, yaptığı açıklamada "Antalya Demre'de geçtiğimiz günlerde bir hortum felaketi meydana geldi. Çiftçinin bütün emeği heba oldu yaklaşık 25-30 milyonluk bir zarardan söz ediliyor. Hükümete bu doğal afetten kaynaklanan zararların karşılalanması gerekir dedik, oralı bile olmadılar. Oysa kendilerine yakın olduğu konuşulan bazı işadamlarının milyarlarca liralık vergi borcunu bir kalemde affettiler. Çiftçi kardeşlerim bana, yardım edilmesi için Suriyeli Mülteci mi olmamız gerekiyor diye soruyorlar. İnanın o vatandaşlarımız vergisini ödeyen, elektrik borcunu gününü geçirmeden ödeyen cefakar insanlar ancak zor günlerinde devleti yöneten AKP tarafından yarı yolda bırakıldılar" dedi.

NEDEN VERGİ ÖDÜYORUZ?

MHP MYK Üyesi Yurdakul, "Hükümet madem zor zamanımızda bizim yanımızda olmayacak, mesela evimizin önünde bomba patlayacak ve istihbarat birimlerinin haberi olmayacak biz neden bu kadar vergi veriyoruz? Neden benzini, mazotu bu kadar pahalı kullanıyoruz? Neden çocuklarımızı üniversiteye gönderirken katkı payı ödüyoruz? Neden sağlık sigortası ödediğimiz halde ilaca, muayeneye, tetkike bu kadar para ödüyoruz?" diyerek eleştirilerine devam etti.

DOLAYLI VERGİLER KALDIRILMALI

Yurdakul, "Teröristle masa masa, ülke ülke müzakere eden AKP'yi vatandaşların dertlerine kulak vermeye çağırıyoruz. İsminde adalet geçen bir partiye vergiyi adaletle alın diyoruz. Dolaylı vergileri kaldırın diyoruz. Tek istediğimiz adalet ama AKP, adaletin ne olduğunu çok uzun zaman önce unutmuş, kurucularından biri olan Cumhurbaşkanı daha dün Anayasa Mahkemesini tanımadığını ifade etti. Yakın zamanda İçişleri Bakanının Hukuk tanımaz ifadeleri de basında yer almıştı. İnşallah Türk Milletinin adalete olan inancını daha fazla zedelemezler. Aksi halde ülkemizde onarılması güç sorunlar ortaya çıkacaktır" dedi.

TÜRK MİLLETİNİN AHINI ALMAYIN

Yurdakul, açıklamasının sonunda "Herkes şunu bilmelidir, bu milletin ahı geçmişte kendisine ihanet edenleri yakmıştır, gelecekte de yakacaktır" dedi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1177
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri