Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

05 Mayıs 2024 Pazar
'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’Kaynak: 'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’
AKP kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, gözlerin ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’da olduğunu söyledi.Kaynak: 'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’
Kategori : GÜNDEM
31 Mart 2016 11:17
 
'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’Kaynak: 'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’
AKP kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, gözlerin ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’da olduğunu söyledi.Kaynak: 'Zarrab İktidardakileri Kastederse Sıkıntı Olur’
AKP kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, gözlerin ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’da olduğunu söyledi. Yakış, “Üst düzeyin talimatlarını yerine getirdim, derse talimatı veren sıkıntıya girer” dedi.

AKP’nin kurucularından ve Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Reza Zarrab’ın ABD’de neler söyleyeceğinin önemli olduğunu belirtti. Yakış, “Hükümeti kastederek ‘en üst düzeyde bu konuda talimat aldım ve o talimatları yerine getirdim’ derse ve bunu da kanıtlayabilirse, o zaman o talimatı vermiş olanlar sıkıntıya girecektir” diye konuştu.

Reza Zarrab’ın ABD mahkemesiyle neleri paylaşacağını bekleyip görmek gerektiğini aktaran Yakış, “Söyleyeceklerinin Türkiye’de devlet makamlarını bağlayacak bir şeyler olup olmadığını göreceğiz. Belki onları gördükten sonra daha yerinde yorum yapılabilir. Şu an için her söyleyeceğimiz farazi olur. Çünkü Reza Zarraf’ın tam olarak neleri açıklayacağını bilmiyoruz” dedi.

Ne diyeceği önemli

Kara para aklamak ve İran ambargosunu deldiği iddiası ile hakkında 75 yıl hapis istenen Zarrab’ın itiraflarda bulunması durumunda Türkiye’ye bir yaptırım olmayacağını öne süren Yakış, şöyle devam etti: “Sadece kendisini bağlayacak hususları mı söyleyecek? Yoksa ‘ben bunu Türk yetkililerinin bilgisiyle yaptımı’ diyecektir. Bu net bir şekilde belli olmadan şimdiden Türkiye’ye bir sorumluluk izafi edilecektir demek doğru olmaz. Eğer Zarrab derse ki ‘ben bunu şu yetkililerin bilgisi ve talimatı altında yaptım’. O zaman o şahıslar hakkında söylediği şeylerin de ne ölçüde suç teşkil edeceğine bakmak gerekir. Zarrab’ın söyleyecekleri Türk hükümetini ne ölçüde bağlayacak onu görmeliyiz.”

Önemli iddialar var

Türkiye’de 17 Aralık rüşvet operasyonunda adı geçen ve 70 gün hapis yattıktan sonra serbest kalan işadamı Zarrab, İran’a yönelik yaptırımları ihlal edip ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama iddialarından Miami’de 22 Mart’ta tutuklandı. Savcılık Zarrab için 75 yıl hapis istedi. Zarrab’ın Türkiye’deki şirketleri de Royal Holding A.Ş., Durak Döviz Exchange, Al Nafees Exchange, Royal Emerald Investments; Asi Kıymetli Madenler Turizm, ECB Kuyumculuk olarak iddianamede sıralandı. 17 Aralık Operasyonu sonrasında savcıların değiştirilmesinin ardından şüpheliler hakkındaki suçlamalar düşmüştü. Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan ile  53 kişi hakkında, “suçun unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle, bu suçlardan kovuşturmaya gerek duyulmadığı açıklanmıştı. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından önceki akşam yaptığı açıklamada, “Cemaat, Zarrab, PKK... AKP’nin kardeşim dediğine, önüne yattığına, masaya oturduğuna bakınca, ülkedeki yönetim rezaleti net şekilde görülüyor” dedi.

Kaynak: Yeniçağ


Okunma : 970
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri