Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Nisan 2024 Perşembe
654 ilaç piyasada bulunamıyor. Sağlık Bakanlığı eczanelerde “stok denetimine” başladı.
Kategori : GÜNDEM
17 Kasım 2021 11:12
 
654 ilaç piyasada bulunamıyor. Sağlık Bakanlığı eczanelerde “stok denetimine” başladı.

Türkiye'de döviz artışına bağlı olarak 654 ilaç piyasada bulunamıyor. Sağlık Bakanlığı eczanelerde ilaç bulunmamasına ilişkin “stok denetimine” başladı.

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB), döviz kurundaki artışa bağlı olarak 645 kalem ilacın piyasada olmadığını, hastaların ilaca erişimde sorun yaşadığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı ise “ilaç tedariğinde ve stoklarda sorun yaşanmadığı” savunmasını yapmıştı. Buna karşın bakanlık, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun müfettişleriyle 81 ilde “ilaç stoku denetimi” başlatmıştı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre  CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bakanlığın önce sorunu inkâr etmesini sonra ilaç stoku denetimine başlamasını eleştirerek, “Halbuki bakanlık ilaçların olup olmadığını bir uygulama üzerinden kontrol edebilir. Bu tamamen marketlerde yaptıkları gibi bir uygulama. Soğan terörist ilan edilmişti, şimdi ilaç terörist ilan edilecek. Sorumluluğu başkasına atmaya çalışıyorlar. İlaç yokluğunun sorumlusu eczacı değil. Sanki birileri ya da ‘dış güçler’ var, bunlar ilacı stokluyor. İktidar beceriksiz ve yönetemediği bir sorunu yine başkasına yüklüyor” dedi.

Okunma : 504
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın