Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

30 Nisan 2024 Salı
ABD’nin dostu PYD savaş suçu işliyor
Terör örgütünün Suriye uzantısı PYD ve YPG köyleri ateşe veriyor, sivil halkı ölümle tehdit ederek göç etmeye zorluyor
Kategori : GÜNDEM
14 Ekim 2015 09:33
 
ABD’nin dostu PYD savaş suçu işliyor
Terör örgütünün Suriye uzantısı PYD ve YPG köyleri ateşe veriyor, sivil halkı ölümle tehdit ederek göç etmeye zorluyor

Af Örgütü, vahşeti uydu görüntüleriyle belgeledi
Uluslararası Af Örgütü’nün yayınladığı rapor, Suriye’nin kuzeyindeki PYD-YPG vahşetini ortaya çıkardı. Haziran 2014’de 225 hanesi bulunan bir Türkmen köyünün, bir yıl içinde yüzde 94’ünün tahrip edildiği, sadece 14 binanın kaldığı uydu görüntüleriyle tespit edildi.

Evleri benzinle yaktılar halka şiddet uyguladılar
YPG’nin evlerini boşaltmak istemeyenlere baskı uyguladığı kaydedilen raporda, bir sivil vatandaşın “Kayınpederimin evine benzin döktüler. Kayınvalidem evden çıkmayı reddediyordu ve onun etrafına benzin döktüler. Babamı bulup, ellerine vurmaya başladılar” ifadelerine yer verildi.

 

ABD’nin dostu PYD savaş suçu işliyor

Uluslararası Af Örgütü, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile silahlı kanadı YPG’nin Suriye’nin  kuzeyinde Türkmen sivilleri evlerini terke zorladığını duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan “Gidecek yerimiz yok” başlıklı raporda, Suriye’nin kuzeyindeki özellikle Türkmen ve Arap köylerinin, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin yönetimindeki özerk idare tarafından ateşe verildiği ve köylülerin de bölgeyi terk etmesi için ölümle tehdit edildiği vurgulandı. Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede geçen yaz araştırma yapan Af Örgütü ekibi tarafından hazırlanan raporda, bölgeye ait uydu görüntüleri ile bölgedeki görgü tanıklarının ifadelerine de yer verildi. Raporda, uydu görüntülerinde, Haziran 2014’de 225 hanesi bulunan bir köyün, bir yıl içinde yüzde 94’ünün tahrip edilerek, ertesi yıl ise sadece 14 binanın bulunduğunun görüldüğüne dikkat çekildi. YPG’nin evlerini boşaltmak istemeyenlere baskı uyguladığı kaydedilen raporda, bir sivil vatandaşın “Kayınpederimin evine benzin döktüler. Kayınvalidem evden çıkmayı reddediyordu ve onun etrafına da benzin döktüler. Babamı bulup, ellerine vurmaya başladılar” ifadelerine yer verildi. Raporda, IŞİD kontrolündeki bölgenin YPG’ye geçmesiyle, evlerin yıkımına başlandığı ve köylülerin de yerlerinden edildiği kaydedildi. Af Örgütü’ne konuşan siviller, bölgeyi terk etmemeleri halinde kurşuna dizilmek ve ABD öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarının hedefi olmakla tehdit edildiklerini söylediler.

Hukukun ihlali

Örgüt, benzer muamelenin çoğunlukla Türkmen ve Arap kökenli Suriyeli sivillere yapıldığına dikkati çekti. Örgüt, yaptığı mülakatlarda, bazı köylülerin, çatışmalardan etkilenmedikleri halde bile yerlerinden edilmeye zorlandığını dile getirdiğine raporunda yer verdi. Örgüt, “Mecburi askeri gereklilik olmadan sivilleri zorla yerlerinden etmek, uluslararası hukukun ihlalidir. YPG, otoritesini suistimal ederken, uluslararası insani hukuku yüzsüzce küçümsüyor. Bu, YPG’nin savaş suçları işlediği anlamına geliyor” dedi.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1261
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın