Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
AKP YARDIMLARI TÜRKMENLERE DİYE SUR'A GÖNDERDİ
MHP ilçe başkan vekili İrfan Bayram geçtiğimiz günlerde Ak Parti İnegöl ilçe teşkilatının Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardım tırlarının Diyarbakır’a gönderildiğini iddia etti.
Kategori : GÜNDEM
24 Şubat 2016 16:13
 
AKP YARDIMLARI TÜRKMENLERE DİYE SUR'A GÖNDERDİ
MHP ilçe başkan vekili İrfan Bayram geçtiğimiz günlerde Ak Parti İnegöl ilçe teşkilatının Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardım tırlarının Diyarbakır’a gönderildiğini iddia etti.
Konu hakkında yazılı açıklama yapan İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram; “İnegöl kamuoyunun hatırlayacağı üzere 15 Şubat 2016 günü AKP İnegöl ilçe teşkilatının Suriye’de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere hazırladıklarını iddia ettikleri 2 adet yardım tırının yola çıktığı şeklinde haberler basında yer almıştı. Hatta bu yardım tırlarının üzerine şanlı ay yıldızlı bayrağımız ve ‘AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Bursa’dan Bayırbucak’a kardeşlik köprüsü’ yazılı pankart asılıp dualar eşliğinde basına poz  vermişti 
118-(1).jpg

12782218_1213277368702419_668203968_n.jpg

“Ancak 18 Şubat 2016 günü yerel ve ulusal basında AKP Bursa teşkilatının ‘Aşımı paylaşıyorum’ kampanyası ile Diyarbakır’da yaşayan terör mağduru vatandaşlarımız için hazırladığı 12 tırlık yardım konvoyunun Diyarbakır’a uğurlandığı yönünde haberler yer almıştır. İşin ilginç tarafı ise Bursa’dan Diyarbakır’a gönderilen tırlardan iki tanesinin İnegöl’den Bayırbucak Türkmenlerine gittiği iddia edilen tırlar olduğu anlaşılmıştır” dedi.

BAYIR BUCAK’A MI GİTTİ DİYARBAKIR’A MI ?

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımların bulunduğu tırlar ile Diyarbakır’a gönderildiği söylenen tırların aynı olduğunu aktaran Bayram; “İnegöl’den uğurlanırken üzerinde ay yıldızlı bayrağımız ve ‘AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı Bursa’dan Bayırbucak’a kardeşlik Köprüsü’ yazılı pankartlar daha sonra ‘Bursa-Diyarbakır yardım kampanyası’ yazılı pankartlar ile değiştirilmiş. Söz konusu yardımlar Diyarbakır’a götürülmüştür.” “Diyarbakır’lı vatandaşlarımız için yardım toplanmasına hiç bir itirazımız yoktur. Olamazda. Ancak; Başta AKP’li İlçe Başkanı Adem Demirel ve Alinur Aktaş olmak üzere fotoğraf karesinde yer alan bütün yöneticilere cevaplamaları için bir soru yöneltmek isteriz; İnegöllü vatandaşlarımızın desteği ile hazırlanan 2 adet yardım tırı Bayırbucak’a mı yoksa Diyarbakır’a mı gitti?” diye sordu.

ADEM DEMİREL İDDİALARI YALANLADI

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise iddiaları yalanlayarak: Hatay’daki Kızılay yardım toplama merkezinde yer olmadığı için yardımların Diyarbakır’a gittiğini ifade ederek, yardımların Diyarbakır’dan Bayırbucak’a gönderileceğini söyledi.


Kaynak:ÜLKÜCÜ MEDYA

Okunma : 1284
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri