Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Ankara'da nağme, Brüksel'de poz!
Kategori : GÜNDEM
28 Ekim 2022 10:15
 
Ankara'da nağme, Brüksel'de poz!

 HDP ve İP, CHP merkezli kontrollü gerginlik stratejisi uygularken bir de baktık 6+HDP masası Brüksel’de poz verirken çıktı. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor’un daveti üzerine Brüksel’de buluşmuşlar.

          Toplantıya CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım katılmış…

          Yerel seçimlerde açıktan ittifak yaptıkları hâlde “HDP’li masaya oturmayız” iki yüzlülüğü yapan Meral Akşener Brüksel’deki toplantıyı nasıl izah edecek acaba?

          İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan ne ara ABD’deki görüşmelerini bitirip Brüksel’e geçmiş ki?

Amerika’daki görüşmelerinden HDP’ye mesaj mı getirmiş acaba?

          Türkiye’de seçmeni etkilemek adına masada poz vermeyenler, HDP’yi masanın altından idare edenler, yurt dışında poz verecek kadar cesur davranmaktadır.

          Hepsi HDP’siz hiçbir siyaset denklemi kuramayacağını iyi biliyor. 6’lı masa içinde kim “HDP’nin olduğu masada olmayız” diyorsa emin olun yalan söylüyor. Bunu diyen iki parti var. Birisi Demokrat Parti diğeri de İP…

Her ikisi de yalan söylüyor.

          İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Hatay gibi illerde aday çıkarmayarak CHP’li Belediye Başkanlarını destekleyen HDP ve İP “İttifak yapmadık” diyebilir mi? Var mı böyle bir karaktersiz? HDP’de yok ama nedense İP’te var. Bu kadar açıktan ittifak yapıp inkâr eden İP yine kandırılacak seçmen potansiyeli oluşturmak için bunu yapmaktadır.

          “HDP Kürt siyasal hareketinin temsilcisi” diyen Meral Akşener tepkiler çoğaldığında “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” diyebiliyor. Bu rolünün sebebi de, bu iki yüzlü tavırla milliyetçi-muhafazakâr kesimden kandırabileceği olur da siyasi projelerine katkı sağlar mı düşüncesindedir.

          HDP’li heyetle gayet mutlu Brüksel pozu vermeleri işte bu iki yüzlülüğün, bu oyunun bir delilidir.

          Türk milletinin varlığını ve geleceğini tehdit altına alacak HDP ile kapalı kapılar ardında otur, Anayasa taslakları hazırla, sonra çık yine “HDP’li masaya oturmayız” sahtekârlıklarına başvur. Klasik İP tavrı…

          CHP’li İbrahim Kaboğlu, “Bu çalışma yapıldı, dört parti de katıldı” diyerek HDP ile beraber Anayasa taslakları hazırladıklarını itiraf ettiğinde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener niye İbrahim Kaboğlu’nu yalanlamamıştı?

          Biz bunu dediğimizde inkâr ediyorlar, İbrahim Kaboğlu itiraf ettiğinde susuyorlar. Tek açılan penceresi terör örgütü PKK olan HDP ile Anayasa hazırlarsanız Türkiye’yi bölme sözleşmesinden başka ortaya ne sunabilir siniz?

          Sözde HDP’ye tavırlı olanlar, PKK’nın büyük partisi hâline gelen CHP ile hâlâ masada nasıl oturabiliyorlar? Çünkü HDP hassasiyeti hamamın namusunu kurtarma noktasındadır. 6’lı masadan hiçbir lider PKK’nın hücre evine dönmüş TTB’ye tepki göstermeyerek, hatta sahip çıkarak aslında HDP konusunda rol yaptıklarını bir kez daha göstermiştir.

          “Apo ev hapsine çıkarılsın” diyen iki tane adamı Genel Başkan Yardımcısı yapan Meral Akşener mi HDP’ye tavır alacak? Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu gibilerde bu düzene ayak uydurmuştur.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli PKK’nın hücre evi hâline geldiği için “TTB kapatılsın” dediği günlerde “Sözüm ona milliyetçiler…” cümleleri kurup, TTB’ye selam çakan, o günlerde TTB Başkanını telefonla arayarak destek veren Meral Akşener süt dökmüş kedi gibi değil mi?

          O yüzden HDP 6’lı masanın yaşam sigortasıdır. Hiçbiri HDP’ye tavır alamaz. HDP önünde paspas olurlar. Ama ara sıra da halkı aldatmak için mecbur HDP’ye tavır alıyor rolü yaparlar. Çünkü bunlar iradesi bile olmayan kişilerdir. “HDP ile görüşecek misiniz?” sorusuna “Ona ajans karar verecek” diyen Yoldaş Mansur Yavaş bu durumu deşifre etmedi mi?

Brüksel’deki HDP’li fotoğraf da bu oyunun deşifre olmasını sağlamıştır. Değil mi Heval hanım?

Okunma : 319
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 846 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 144 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın