Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

27 Temmuz 2024 Cumartesi
Asgari ücret 8500 TL
Kategori : GÜNDEM
22 Aralık 2022 13:10
 
Asgari ücret 8500 TL

Asgari ücret zam oranı yüzde 54,54 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında “Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp, onu da yoluna koymuş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin miktarını canlı yayında açıkladı.

Açıklama sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir yanında Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin, diğer yanında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol oturdu. İşçi temsilcisi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay masada yer almadı.

SIRTINDA KÜFE OLMAYANLAR BOL BOL ATIP DURUYOR

2021 yılında 2825 TL olan asgari ücret 2022 yılında 4 bin 253 TL’ye yükseltildi. Geçen temmuz ayında yapılan ara zam sonrası, 1247 lira artışla net 5 bin 500 TL olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü grup toplantısı sonrası “İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, şu yanıtı vermişti:

– Bakanımla, işveren sendikası başkanıyla otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok.

– Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor; ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor.

Okunma : 350
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri