Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Asıl “provokatör”ün AKP olduğu bellidir
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, “Terör 2015’e kanlı mührünü vurmuşsa, bunun vebali AKP’nin sırtındadır.
Kategori : GÜNDEM
06 Ocak 2016 11:09
 
Asıl “provokatör”ün AKP olduğu bellidir
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, “Terör 2015’e kanlı mührünü vurmuşsa, bunun vebali AKP’nin sırtındadır.

Bölücülük isyan bayrağını kaldırmışsa, millî beka ağır bir hasar almışsa, bunun arkasındaki asıl provokatörün AKP olduğu besbellidir” dedi.  

 

Asıl “provokatör”ün AKP olduğu bellidir

Bahçeli, “Şayet PKK bugünkü aşamaya geldiyse, şayet şu anki güç ve imkanına kavuşmuşsa bunun günahı bütün iş birlikçi mihraklardan önce AKP’nindir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “2015’e terör kanlı mührünü vurmuşsa, bunun vebali AKP’nin sırtındadır. 2015’de bölücülük isyan bayrağını kaldırmışsa, milli beka ağır bir hasar almışsa bunun arkasındaki asıl provokatörün AKP olduğu besbellidir” dedi. Bahçeli, şunları söyledi:  “Hani 63 akılsız vardı ya, işte bu güruh 2015’de adeta firar etmiş, köşe bucak saklanmıştır. Ne zaman Türkiye aleyhine bir sahne kurulsa, ne zaman milli değerlere karşı operasyon ve propaganda mangası teşkil etse anında yerlerini alan bu 63’lüklerin, bugüne kadar ağızlarından bir kez vatan, bir kez millet namına övücü söz çıkmamıştır. Şu işe bakınız ki, AKP-PKK işbirliğiyle aranıp bulunan, sonra 7 bölgeye özenle sevkiyatı yapılan 63 lüzumsuz adamdan şimdilerde eser yoktur. 2015’de PKK fren tutmamış, insaf ve vicdan tanımamıştır. Şayet PKK, bugünkü aşamaya geldiyse, şayet şu anki güç ve imkanına kavuşmuşsa bunun günahı bütün işbirlikçi mihraklardan önce AKP’nindir. AKP, PKK’ya taşıyıcı bedenlik yapmış, silahlanmasına göz yummuş, sonra da çark edip üst perdeden verip veriştirmiştir. 2015 yılında tarihte eşine az rastlanır bir gaflet, dalalet ve hatta hıyanet AKP’ye nüfuz etmiştir. ”  Bahçeli şöyle devam etti: “Davutoğlu kaçak çay içmek yerine, HDP’nin verdiği randevuyu iptal etmiş, Kandil’in yolunu göstermiştir. Bu gelişme karşısında, biz HDP’yi flu görüyoruz dediğimizde, eleştiri oklarını yönelten demokrasi bezirganları, PKK’nın kurşun askerleri niye suspus, niçin kayıptır? Ekranlarda saz çaldırıp HDP yalakalığı yapan, sonra da ‘Yanılttın bizi, Türkiyeli yüz sadece bir maskeymiş. Meğer ne kadar da safmışız’ diyen kurumuş vicdan ve kof akıllar nerededir? Evet biz dün solumuza baktığımızda flu görüyorduk, bugün ise sağımıza baktığımızda bomboş sıraları görüyoruz. Özünde kan ve cinayet bulunanların özyönetim teklifi cezasız ve yaptırımsız bırakılmamalıdır. HDP’nin Rusya iş birlikçisi malum eş genel başkanı ayrı bir devletten bahsetmiştir.”

Kökten çözelim

Bahçeli, “Bizim merakımız, yeni anayasada PKK’ya bir ümit verilmiş midir? Şu anda yaşanan şehir çatışmalarının maksadı yeni anayasa pazarlıklarını kızıştırmak için midir? Daha açık sorayım, AKP, PKK ile hali hazırda görüşmekte midir? Özellikle Oslo’da PKK’ya federasyon sözü verilmiş midir? Ve hepsinden önemlisi yaşadığımız şiddet ve dehşet dolu günler özyönetimle temellenmiş başkanlık sisteminin bir ön hazırlığı, ön çalışması mıdır? HDP’li sözde siyasetçilerin dokunulmazlıkları kaldırılacaksa, Davutoğlu ve AKP’nin önünde engel yoktur, buyursunlar TBMM’de bu sorunu kökten çözelim, hepten bitirelim, hukukun işini kolaylaştıralım. Türkiye milli ve üniter bir devlettir. Özyönetim ise bölünmedir, ayrılmadır ve yılanın başı küçükken ezilmelidir”  ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin millî kimliği Türk’tür

Anayasa konusuna değinen Bahçeli “Yeniden yazıyoruz kisvesiyle, anayasanın içine yerleştirilecek karanlık ve kindar hevesleri hoş görmek, bunlara kulak tıkamak bir o kadar ahlak dışı ve vatana ihanetle eşdeğer bir sapma halidir” dedi. Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerine ilişkin bilgi veren Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak yeni bir anayasa yapılması konusunda herhangi bir engel görmediğimizi, bu kapsamda üzerimize düşeni yapacağımızı samimiyetle muhataplarımıza ilettik. Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu’nun tekrar canlandırılmasını faydalı bulduğumuzu söyledik ve bu konuda da mutabık kaldık. Bu komisyonun çalışma usul ve esaslarının belirlenerek, daha önceden kabul edilen 60 maddenin aynen korunması hususunda fikir birliğine vardık” diye konuştu. Bahçeli şunları söyledi:  “Geçtiğimiz hafta AKP sözcüsü ilk falsoyu vermiş ve demiştir ki: ’Yeni Anayasa Türkiye’nin kimlik belgesidir. ’Biz kimliksiz değiliz ki anayasayla kimlik bulalım. Biz köksüz değiliz ki anayasada varlığımızı tanıyalım. Türkiye’nin milli kimliği Türk’tür.” Bahçeli, “Bu itibarla yeni anayasada AKP’nin gündeminde olan Türk kimliğinin dışlanması, Türklüğün tasfiye planı bir PKK talebidir ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin buna çanak tutması asla düşünülemeyecektir. Türksüz bir anayasa, kansız damar, kalpsiz vücut, cansız beden demektir. Bu ise yıkımdır. Anayasadan Türk’ün silinmesi veya ayıklanması milli izmihlaldir” dedi. Bahçeli, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine ve başkanlık sistemine karşı olduklarını bir kez daha tekrarladı.

 


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1167
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri