Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

30 Nisan 2024 Salı
BABAM NEREYE GİDİYOR
Van'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri, son yolculuğa uğurlandı.
Kategori : GÜNDEM
16 Ekim 2015 10:06
 
BABAM NEREYE GİDİYOR
Van'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri, son yolculuğa uğurlandı.

Van'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri, son yolculuğa uğurlandı. Tören sırasında şehidin 3.5 yaşındaki kızı Nursima Diri'nin, "Babamı neden oraya götürüyorlar" demesi yürekleri burktu. Şehidin eşi Ayşe ve çevredekiler elinde şeker olan Nursima'nın sözleri karşısında gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis memuru Diri'nin cenazesi uçakla memleketi Niğde'ye gönderildi.

 

 

Van'da Milli Egemenlik Caddesi üzerinde takip edilen 2 PKK'lı terörist ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı yaralı ele geçirilirken, Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Yusuf Diri şehit oldu. Bugün şehit Polis Memuru Diri için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin ailesi, polis ve askerler katıldı. Tören öncesi gözyaşı döken aileyi Vali Taşyapan teselli etmeye çalıştı.

 

BABAMI NEDEN GÖTÜRÜYORLAR

Şehitler için saygı duruşunun ardından şehit polis memuru Diri'nin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü dua yaptırdı. Duanın ardından Şehit Diri'nin Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı. Bu sırada şehidin 3.5 yaşındaki kızı Nursima Diri'nin, "Babamı neden oraya götürüyorlar" demesi yürekleri burktu. Şehidin eşi Ayşe ve çevredekiler elinde şeker olan Nursima'nın sözleri karşısında gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis memuru Diri'nin cenazesi uçakla memleketi Niğde'ye gönderildi.

 

ŞEHİT POLİS YUSUF DİRİ'NİN NİĞDE'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

 

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yusuf Diri'nin Niğde'nin Altunhisar İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

 

Altunhisar İlçesi'ne bağlı Yakacık Köyü'nde oturan emekli işçi babası Hasan ile üvey annesi Emine Diri'ye acı haberi Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ile Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt verdi. Oğullarının şehit haberiyle aileyi Erdem ile Kurt teselli etmeye çalıştı.

 

Baba evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan komşuları ve yakınları da eve akın etti. 7 kardeşin en küçüğü olan evli ve 1 çocuk babası Yusuf Diri'nin cenazesi, memleketinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1882
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın