Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

01 Mayıs 2024 Çarşamba
Bahçeli'den Rusya'ya sert tepki
MHP Genel Başkanı Bahçeli "Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir.
Kategori : GÜNDEM
01 Aralık 2015 12:39
 
Bahçeli'den Rusya'ya sert tepki
MHP Genel Başkanı Bahçeli "Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir.
MHP Genel Başkanı Bahçeli "Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir. Rusya kesinlikle haksız, art niyetlidir. dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı olduğunu ve bu hakların devredilemeyeceğine dikkat çekti.

Bahçeli şunları kaydetti:

"Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız, kesinlikle art niyetlidir. Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluları cezalandırma talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır."

"Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir"

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin "Meral Akşener basın toplantısı ile olağanüstü kongre için imza toplayacağını ifade etti. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusunu yanıtlayan Bahçeli, MHP'nin geleneksel ve kurumsallaşmış bir parti olduğunu ve parti tüzüğünün öngördüğü kurallar çerçevesinde yönetildiğini söyledi.  

Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Şu an 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkanı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtaydadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır. Bazıları ise gündeme gelmiştir ve MHP'yi CHP'lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize de yaşatmak istemektedir. Bunların içerisinde birisi vardır ki gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fetullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın."


Kaynak:Vahdet

Okunma : 1194
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın