Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

30 Nisan 2024 Salı
Bahçeli, Davutoğlu'na Neden "Hayır" Dedi?
Ankara patlaması sonrası liderlerle bir araya gelmek isteyen Ahmet Davutoğlu'nun teklifini MHP lideri Devlet Bahçeli ince bir mesajla reddetti.
Kategori : GÜNDEM
12 Ekim 2015 13:54
 
Bahçeli, Davutoğlu'na Neden
Ankara patlaması sonrası liderlerle bir araya gelmek isteyen Ahmet Davutoğlu'nun teklifini MHP lideri Devlet Bahçeli ince bir mesajla reddetti.
CHP Lideri Kemal Kıçtaroğlu'nun kabul ettiği görüşme talebini Devlet Bahçeli'nin neden reddettiği aslında MHP Genel Başkanlığı tarafından Başbakanlığa verilen red cevabının içinde gizli. MHP'nin olumsuz cevabının ardından Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başbakanımız, CHP ve MHP Sayın Genel Başkanlarını yarın Çankaya Köşkü'ne davet etmiştir. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye vaki söz konusu davet, MHP Genel Başkanlığı tarafından "Sayın Başbakan Sayın Bahçeli'nin 'hayır' cevaplarına alışık olduğu için bu görüşme talebine de 'hayır' diyoruz" ifadesi ile reddedilmiştir. CHP Genel Başkanı ile yarın saat 15.00'te Çankaya Köşkü'nde görüşme gerçekleşecektir" ifadelerine yer verildi. Bilindiği gibi 7 Haziran seçimleri sonrası MHP ile AKP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerinin ardından Davutoğlu, kamuoyunu yanıltmak amacıyla Devlet Bahçeli'nin koalisyona kapıları kapattığını söylemişti. MHP kanadından daha sonra yapılan açıklamalarda, Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerinde samimi bir duruş sergilediği, MHP'nin 4 şartının kabul edilmesi halinde elini taşın altına koyma iradesini Davutoğlu'na ilettiği bildirilmişti.Yani koalisyonu istemeyen taraf MHP'nin 4 şartını müzakere etmeye bile gerek görmeden reddeden AKP kanadıydı. Zira partinin kurucularından eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da AKP'nin koalisyondan kaçan taraf olduğunu katıldığı bir TV programında ifade etti. Bütün bunlara rağmen Ahmet Davutoğlu her platformda MHP'yi koalisyondan kaçmakla  suçlayıp, yalan söylemeye devam etti. Yandaş medyanın gücünü de arkasına alan Davutoğlu "Sayın Bahçeli'nin Hayır cevaplarına alıştık" ifadesini de kullanarak kamuoyunda Devlet Bahçeli'nin uzlaşmayı reddeden taraf olduğu algısını oluşturmaya çabaladı. İşte Devlet Bahçeli'nin Davutoğlu'nun görüşme talebini reddetmesinin altında geçtiğimiz aylarda yaşanan bu gelişmeler yatıyor.  MHP, Davutoğlu'nun özel görüşmeleri basına "yalan" söyleyerek kendi lehine kamuoyu oluşturma aracı olarak kullanmasından çekiniyor. 

Gazete2023

Okunma : 1253
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın