Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
Binali Yıldırım: Allah’a şükür İsrail'le mutabakat sağlandı
Konuşmasının önemli bir kısmında dış politikaya değinen Binali Yıldırım, dış politikadaki hedeflerinin Türkiye’nin dostlarını artırmak olduğunu söyledi.
Kategori : GÜNDEM
12 Temmuz 2016 10:48
 
Binali Yıldırım: Allah’a şükür İsrail'le mutabakat sağlandı
Konuşmasının önemli bir kısmında dış politikaya değinen Binali Yıldırım, dış politikadaki hedeflerinin Türkiye’nin dostlarını artırmak olduğunu söyledi.
Yıldırım, şunları söyledi; “Biz dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız. Yeni dönemde, bu kutlu yürüyüşte en önemli dış politika hedefimiz budur. İçeride de dostluklarımızı arttıracağız. Zaman kaybettiren, anlamsız boş konuşmalardan uzak duracağız. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan anlayışımızı sürdüreceğiz. Biz bütün ülkeleri dost olarak görüyoruz. Bundan sonra Karadeniz’i, Akdeniz’i çevreleyen bütün ülkeler ile dostluklarımızı ilerleteceğiz. Anlaşmazlıklarımızı asgari düzeye indireceğiz.”“Dost bildiğimiz bazı üst akıllar…” “Dışarı da kurulan planların bozulması gerekiyor. Dost bildiğimiz bazı üst akıllar, maalesef Türkiye’yi meşgul etmek için pek de bizim hayrımıza olmayan bir takım hesaplar kitaplar içerisinde. Biliyoruz. Dostlarımıza diyoruz ki; bugün samimiyetimizi ortaya koyma günü.” “Allah’a şükür geldiğimiz noktada bir mutabakat sağlanmış oldu” “Yılardır İsrail ile gerginliklilerimiz vardı. Ana sebebi; bir yardım gemisine yapılan saldırı sonrası Filistin, özellikle Gazze’de insanların dünyadan irtibatının kesilmesi, onların kaderine terk edilmesiydi. Türkiye şunu yapabilirdi; ‘Özür, tazminat, tamam; diğerlerinden bize ne?’ diyebilirdi. Demedi, demez de. Filistinlilerin iyileşmesi olmazsa olmazdı. Bu olmazsa normalleşmeyi kabul etmeyiz. Sabırla bu görüşmeler sürdürüldü. Allah’a şükür geldiğimiz noktada bir mutabakat sağlanmış oldu.” “Rusya konusunda biz haklıydık” “Rusya konusunda biz haklıydık. Ama ülkeler arasında düşmanlıklar daimi olamaz. Yöneticilerin birbirleri ile ilişkileri bozulabilir. Önemli olan, halk ne diyor? Halklar bu anlaşmazlığı onaylamadı. Sonunda bir aklıselim galip geldi. Her iki taraf, lider gayret gösterdi. Rus ve Türk milletinin sesine kulak verildi. Nihayet normalleşme sağlanmış oldu.” “Irak, Suriye, Mısır ile kavga etmemiz için çok neden yok” 

“Komşularımız ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Irak, Suriye, Mısır ile bütün bölgedeki ülkeler ile bizim kavga etmemiz için çok neden yok. İlişkilerin ileriye taşınması için çok neden var.”


Kaynak:Merhaba

Okunma : 1616
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri