Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
CHP’de herkes birbirine şu soruyu soruyor, biz ne olacağız?
Kategori : GÜNDEM
10 Mart 2023 10:31
 
CHP’de herkes birbirine şu soruyu soruyor, biz ne olacağız?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başı dertte. Partisinin ileri gelen isimleri kazan kaldırmaya hazırlanıyor. İttifakın buçuklu partilerine verilen imtiyazlar vekillerin homurdanmasına neden oldu. Partinin ileri gelen isimleri, verilen imtiyazların gerçek CHP’lileri liste dışı bırakacağını düşünüyor.

Kumar masası, noter masası derken, tükürdüğünü 24 saat içinde yutan liderlerin oluşturduğu Millet İttifakı, istenilen birlik-beraberlik duygusunu bir türlü oluşturamıyor. Kapıların ardında bağırışan liderler, kameralar önünde zoraki gülümsemelerle üç maymunu oynuyor.

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in, kendi adaylığına baştan beri karşı olduğunu bilen Kemal Kılıçdaroğlu, geçen süre zarfında DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye gizli saklı verdiği sözlerle destek istemiş, verilen sözleri kendi vekillerinden saklamıştı. Akşener’i medya baskısıyla hizaya getiren ve adaylığını açıklatan Kılıçdaroğlu, şimdi de vekillerini baskılamaya çalışıyor.

CHP’ye ne kaldı?

Cumhur İttifakı muhalifi olarak bilinen CHP’li yandaş gazeteciler de bu durumu ortaya seren yazılar yazmaya başladılar. İP hariç, dört parti (Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat Parti) CHP listelerinden seçime girecek. Yalanlanmayan iddialara göre Kemal Kılıçdaroğlu, 52 milletvekilini bu dört partiye paylaştıracak. Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Partileri birer bakan ile temsil edilecek. Ayrıca Deva ve Gelecek Partisi 20 milletvekili satın alma işlemini tamamladı! Saadet 10, Demokrat Parti ise iki milletvekiliyle TBMM’de boy gösterecek. CHP için yıllarını vermiş, vekillik hayali kuran onlarca ismin liste dışı kalacağına garanti gözüyle bakılıyor.

Anketlerde DEVA ve Gelecek Partisi’nin oy oranı toplamda yüzde 3’ü bulmuyor. Saadet ile Demokrat Parti’nin de eklenmesiyle bu rakam yüzde 4’lere yaklaşıyor. Yüzde 4 ile dört cumhurbaşkanı yardımcılığı, dört bakanlık ve 52 milletvekilinin transfer edilecek olmasına parti içinden sert muhalefet gelmeye başladı.

Siyasi kulislerde özellikle DP üzerinden sert yorumlar yapılıyor. Birkaç yüz bin oy alabilen DP’de Gültekin Uysal’a cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, Cemal Enginyurt’a da bakanlık verileceğini duyan CHP’liler, partide bakanlık bekleyen isimlerin küstürüleceğinden şikâyetçi.

Okunma : 211
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri