Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

24 Nisan 2024 Çarşamba
CHP'nin sosyolog Emre Kongar'ı bile psikoloğa muhtaç!
Kategori : GÜNDEM
27 Eylül 2022 12:07
 
CHP'nin sosyolog Emre Kongar'ı bile psikoloğa muhtaç!

 MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Sivas, Bursa, Kayseri mitinglerinden sonra coşkulu kalabalıkla gerçekleşen bir mitingini de Erzurum’da yaptı. Erzurum her zaman kendine yakışanı yapmış, bu mitingde de Ülkücüleri bağrına basmıştır. Paralı çalışan anketçiler Sivas mitinginden beri MHP hakkında süt dökmüş kedi gibi… Olumsuz konuşsalar meydanların diliyle çelişecekler, olumlu konuşsalar paralı çalıştıkları partilerle aralarını açacaklar.

          MHP’nin mitingleri hepsine ders oldu. Bakalım para kazanmak uğruna yine ahlaksız mı olacaklar yoksa bu dersten sonra objektif mi davranmayı deneyecekler? Dikkatlice takip edeceğiz.

          Bugün, yazı konum anketçiler değil, Elazığ’da billboardlara asılan CHP’lilerin sözlerine ait afişlerle ilgili olacak… O afişler karşısında CHP’liler hâlâ ilginç bir şokta, tuhaf bir inkârda, şizofreni bir tavırda… Tam “O afişleri unutturduk” diye düşünüyorlardı ki, MHP Lideri Devlet Bahçeli o afişleri Erzurum’dan şu sözlerle yine hatırlattı:

“Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gitti.

Gakkoşlar hamdolsun Kılıçdaroğlu’na dersini verdi.

Elazığ’daki billboardlar ağyarını mani efradını cami afişlerle süslendi.

Kılıçdaroğlu’nun terörist Demirtaş’a “şeref madalyası takacağım” sözü afişe edildi.

          Yine Kılıçdaroğlu’nun “Terörist Demirtaş ile Osman Kavala serbest kalsın” sözüyle “YPG vatanını koruyan örgüttür” açıklaması cümle âleme gösterildi.

          CHP’li bir milletvekilinin ve aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanının utanmadan “Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım ediyor” diye yaptığı açıklama da gözler önüne serildi.

Bu pankartlarda yazılanların hepsi doğrudur, hatta fazlası vardır.

          Kılıçdaroğlu’nun, gakkoşların ucuz provokasyon yaptığını iddia etmesi rezil bir üsluptur, kirli bir ağızdır, hakaret içerikli bir iftiradır.”

***

          Halk TV, Cumhuriyet gazetesi ve bunların medya kuyrukları bu sözleri “Bahçeli 'afiş provokasyonunu' savundu, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı” şeklinde haberleştirdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Sosyolog Emre Kongar bile bu haberi paylaştı…

“Bir sosyolog ne iş yapar?” sorusunun cevabı şu:

          Sosyolog; bireylerin, kültürlerin, örgütlerin ve sosyal kurumların geliştirdiği süreçleri inceleyerek toplumu ve sosyal davranışları inceler. 

Peki, sosyolog Emre Kongar ne yapar?

Ne yapacak… Şizofren, inkârcı CHP’nin propagandalarına yardımcı olur.

          Geçtiğimiz hafta bu afişleri CHP’li yöneticilere, yazarlara ve sosyal medyada trol yönetenlere “Bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’li yöneticilere ait değil mi?” diye sordum. Birisi de “Evet” diye geri dönüş yapmadı. Papağan gibi “Provokasyon, kirli algı, yalan” içerikli cümleler kurdular.

          Elazığ’da billboardlara asılan afişlerin tamamı kelimesine, noktasına kadar CHP’lilere aittir. Diyarbakır’a “Kürdistan’ın şehridir” diyen bunlarda, terör örgütü YPG’ye sahip çıkan bunlarda, “HDP’ye bakanlık verilebilir” diyen bunlarda, terörist Demirtaş’a sahip çıkan bunlarda, terör örgütlerine kan kusturan, Karabağ’ı işgalden kurtarmada çok büyük katkısı olan İHA ve SİHA’lara düşmanlık eden bunlarda… Yani vatan-millet-bayrak düşmanlığında hepsi birbiriyle yarışıyor.

    Sosyolog Emre Kongar, afişlerdeki sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’li yöneticilere ait değil mi?

Bunu inkâr edebilir misiniz?

Edemezsiniz. Çünkü hepsinin video görüntüsü var.

          Geçen gün sizin sosyal medya hesabınıza da etiketledim. Kirli algı da diyemezsiniz. Çünkü söylenmemiş bir sözün altına Kemal Kılıçdaroğlu’nun yahut CHP’li bir yetkilinin ismi yazılsa ve bu yöntemle toplum algısıyla oynanmaya çalışılsa bu kirli algı olur. Böyle bir durum ise söz konusu bile değil… Afişlerde kim ne söylemişse o yazılmış…

Sosyolog olarak sana soruyoruz Emre Kongar…

          Bir siyasetçi televizyonda milyonların huzurunda söylediği sözleri neden provokasyon, kirli algı ve yalan olarak göstermeye çalışır ki?

Sosyolojide bunun yeri neresidir?

          CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li yöneticiler milyonların önünde söylerken çok cesaretli olduğu sözler konusunda, 420 bin kişilik nüfusu olan Elazığ’da afiş olarak asılınca mı rahatsız oldu?

Sosyologlardan çok psikologların alanı gibi değil mi?

Emre Kongar yoksa sen de dâhil bu CHP’lileri psikologlara mı göstermek lazım?

Sizlere deli gömleği giydirseler inanın en yakışan giysi olur.

          Hadi gelin sizinle beraber “Provokasyon” konusunu değerlendirelim. Şöyle düşündüm de gerçekten bu sözlerin büyük bir provakasyon olduğuna ben de karar verdim.

“YPG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Vatanını savunan oluşum olarak görüyoruz” (Kemal Kılıçdaroğlu)

"Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım(Kemal Kılıçdaroğlu)

"Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" (CHP Genel Merkez Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek)

"Türkiye, maalesef Azerbaycan'a yardım ediyor" (CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz)

 "İktidara gelirsek İHA ve SİHA üretimi duracak" (CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu)

"2023 seçimlerini kazanırsak HDP'ye bakanlık verilebilir" (CHP Milletvekili Gürsel Tekin)

Bu sözler için, bu toplumda gerçekten kan dökülür ve büyük linç olayları meydana gelir değil mi CHP’liler?

Değil mi sosyolog Emre Kongar?

Evet, bu sözler sonrası milliyetçi Elazığ halkı toplanıp, CHP’lileri linç edebilirdi değil mi?

          Terör örgütü PKK’ya, YPG’ye, siyasi uzantısı HDP’ye, terörist Demirtaş’a sahip çıkan, Ermeni lobisi için çalışan CHP’lilerin bu sözleri toplumda provokasyon çıkarmak için provokatörlük değil mi?

          Emre Kongar, bir gün olsun Cumhuriyet gazetesindeki köşende provokatör CHP’lileri “Ey Kılıçdaroğlu, ey CHP’li yöneticiler… Siz Atatürk’ün kurduğu partiyi yönetiyorsunuz. Bu PKK’ya, HDP’ye, terörist Demirtaş’a, ABD’den silah alıp emperyalist köpekliği yapan YPG’ye niye sahip çıkıyorsunuz? Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bölen söylemleri nasıl kullanıyorsunuz? Ülkemizi düşmandan koruyan milli teknolojiye kim adına düşmanlık yapıyorsunuz? Azerbaycanlı kardeşlerimize sahip çıkmak yerine niçin düşmanlık yapıyorsunuz? Bakın bu yaptıklarınız büyük bir provokasyon, büyük provokatörlüktür. Bu yaptıklarınızdan dolayı Türk milleti CHP Genel Merkezi önünde toplanıp bir gün sizi linç edecek” şeklinde hiç uyarıda bulundun mu?

          Ne uyaracak, kendisi de aynı CHP’nin çizgisinde yazılar yazıyor ve konuşmalar yapıyor. CHP milli güvenlik tehlikesi derken inanın abartmıyoruz. Gerçek olan bu…

      Kemal Kılıçdaroğlu’nun terörist Demirtaş’a şeref madalyası takmadığı, HD(P)KK’ya sahip çıkmadığı gün var mı ki, Elazığ’a kendi sözlerinin afiş olarak asılması provakasyon oluyor?

Akıllı, sağduyulu hiç mi CHP’li yok?

“Hâlimiz hâl değil” diyecek…

          “Milli ve manevi tüm değerlere saldırarak bu toplumda asıl provokasyonu biz yapıyoruz” diyecek…

          CHP’liler kendi sözlerinin provokasyon yaratacağının farkında olduğu için inkârı, yalanı tercih ediyor.

          “Bu provokasyon afişlerini kim astırdı?” diyerek suç algısı yaratma kurnazlığına bu yüzden gidiyorlar. Kirli algı dedikleri aslında kendilerinin yaptığıdır.

          Hadi afişlerdeki sözlerin sahipleri ya da onlara avukatlık yapanlar “Bu sözler bize ait değil” desin…

 Var mı öyle biri…

Söz sizinse, sözünüze sahip çıkacaksınız…

          Biraz şerefiniz varsa “Bu ihanet sözlerini kullanarak Türkiye’de en büyük provokasyonu biz yapıyoruz” diyeceksiniz.

Ama sizin siyaset tarzınız mertlik değil, namertlik değil mi?

Okunma : 367
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın