Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Cizre’de çatışma: 1 polis şehit, 3 yaralı
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede 1 polis şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı
Kategori : GÜNDEM
13 Ocak 2016 09:47
 
Cizre’de çatışma: 1 polis şehit, 3 yaralı
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede 1 polis şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı

Bölücü teröristler, Van merkez ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde zırhlı polis araçlarına bombalı saldırı düzenledi. Her iki olayda da ölen ya da yaralanan olmadı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde de bir terörist, içerisi patlayıcı dolu termosla yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, teröristin eylem hazırlığında olduğu bildirildi. 

 

Cizre’de çatışma: 1 polis şehit, 3 yaralı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 polis şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Hendek ve barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonların sürdüğü Cizre’de dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Nuh Mahallesi’nde yaşanan ve bir süre şiddetli bir şekilde devam eden çatışma sırasında açılan ilk ateşle Özel Harekat Polisi Ayhan Demirel şehit oldu, 1 polis ile 2 asker de yaralandı. Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Acı haberle şehit Demirel’in Aksaray’daki baba ocağına ateş düştü. Sarıyahşi ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’ndeki evinde oğullarının şehit haberini alan aile yakınları fenalık geçirdi. Evli ve bir çocuğu bulunan 44 yaşındaki şehidin annesi Demirel’in felçli olduğu belirtildi. Evine Türk bayrakları asılan Demirel’in, Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görev yaptığı, bir aydır geçici görevle Şırnak’ta bulunduğu öğrenildi.

Van’da polise saldırı

Öte yandan, Van’ın merkez İpekyolu İlçesi Doğu Caddesi’nde çöp konteynerine bırakılan el yapımı bomba, zırhlı polis aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatıldı. Olay, merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Doğu Caddesi üzerindeki Karşıyaka-Beşyol Kavşağı’nda önceki gece saat 22.00 sıralarında meydana geldi. PKK’lı teröristler tarafından çöp konteynerine bırakılan el yapımı patlayıcı, kobra tipi zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi. Patlamanın ardından polis çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde de teröristler, polis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken ortalık savaş alanına döndü.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1140
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri